Új Nissan Z koncepció debütálhat Tokióban

Pár év és érkezhet a 370Z utódja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lassan 10 éve, hogy bemutatták a 370Z-t, már a facelift is 4 éves. A Nissan lépne, az idei Tokiói Autószalonon új Z modellt mutatnának.


2009 óta van piacon a Nissan Z modelljeinek hatodik generációja, így mondhatni, ideje volt újabb koncepcióval előrukkolni. Már nem kell sokat várnunk, a Tokiói Autószalonon egy 370Z-t váltó, de arányaiban, stílusában hasonló sportautót kíván előre vetíteni a japán gyár. Várhatóan a Nissan GT-R-hez igazított hegyesebb vonalakat, valamint rövidebb tengelytávot is várhatunk, köszönhetően az Infiniti Q60 FR-L padlólemezének. A csúcsmodell biturbós 3,0 literes V6-ot kapna, amit szintén a prémium leányvállalat szolgáltatna. A kis kasztnijába préselt 400 lóerejét és 474 Nm nyomatékát egy 7 sebességes duplakuplungos automatán keresztül vinné az útra, ami több mint bizalomgerjesztő.
Hirdetés
Ami még érdekesebb, hogy hibrid hajtásra is komoly esély van. Az előbb említett V6 egy gyengébb változatát (300 lóerő, 400 Nm) 160 lóerős elektromos motorral párosítanák, így összteljesítményük 460 lóerő lenne, de egy Nissanhoz közeli forrás szerint 500 lóerő a cél. Ez azért lenne kissé furcsa adat, mert 500 lóerő feletti modellje már van a Nissannak, egy visszafogottabb, megfizethetőbb sportautóra lenne szükség a palettában. A Tokiói Autószalon után talán okosabbak leszünk, de 2019 előtt semmiképp sem láthatjuk utcán az új Z-modellt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?