Új vizekre evezett a Peugeot: luxusvitorlás a láthatáron

Jön a Tofinou 9.7, vagyis a Peugeot új luxusvitorlása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem tétlenkedett a Peugeot Design Lab: autós tapasztalatait felhasználva négyszemélyes, zéró károsanyag-kibocsátású vitorlást tervezett.

A Peugeot Design Lab a méltán híres Latitude 46 műhellyel összefogva kalandozott új vizekre: egész pontosan a hagyományos fa és a modern kompozit anyagokat ötvöző, rendkívül környezetbarát kirándulóhajó fedélzetének megtervezése lett a francia márka feladata.
Az új Tofinou 9.7 négy személy számára kényelmes elhelyezést biztosító, egynapos kirándulásokra tervezett virgonc jármű, és a Peugeot Design Lab tervezői különös gondot fektettek az innovatív cockpitre.
Hirdetés

Attól kezdve, hogy a víztől védett érintőképernyős vezérlőpanelek dőlésszöge bármilyen fényviszonyok között lehetővé teszi az adatok leolvasását, a dizájnerek arra is ügyeltek, hogy az olyan mechanikus elemek, mint például a csigák, csörlők, kötelek és a kormányrúd, mind-mind a kormányos keze ügyében legyen. Emiatt válik akár egyedül is vezethetővé ez a hajó.
Emellett a szakemberek a 2017-ben bemutatott Sea Drive Concept rendszer keretében a Peugeot i-Cockpit vezetői környezetét a hajózás speciális igényeihez igazították. A Tofinou 9.7 fedélzetének letisztultsága és akadálymentessége, a tradicionális valamint innovatív alapanyagok ötvözete a Peugeot Design Lab vezető dizájnerének, Pierre Gimbergues munkáját dicséri.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?