A weboldalunk külső szolgáltatója karbantartási munkálatokat végez szerverein július 25 23:30 és július 26 06:00 óra között. A karbantartás érintheti az oldal szolgáltatásait és elérhetőségét ez idő alatt. Megértésüket köszönjük!

Újabb rekordra tör a gázolaj ára

Várható volt: szerdán drágul a gázolaj

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jelentősen, de a piac által diktáltnál még mindig szerényebb mértékben, 7 forinttal emelkedik a gázolaj ára szerdától.

Miként azt tegnap írtuk, a világpiaci üzemanyagárak alakulásából és a forint-dollár árfolyamból feltételezhető volt a gázolaj árának e heti emelése. Nem trafáltunk mellé, e héten ismét nő a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon.
Szerdától mostani árszintjénél 7 forinttal kerül többe a gázolaj, amelynek átlagára várhatóan átlépi a 400 forintot - erősítették meg piaci forrásokból a holtankoljak.hu értesülését.
Ilyen magas gázolaj-árra még nem volt példa. A múlt héten a benzin ára 2 forinttal, a gázolajé pedig 3 forinttal nőtt. A 95-ös normálbenzin országos átlagos ára várhatóan 397 forint marad a hét közepétől, persze a drágább kutakon az is átlépheti a 400 forintot. A legdrágább kutakon akár 420 forintos gázolajárral, és 412 forintos benzinárral találkozhatunk majd.
Idén eddig 36 forinttal nőtt a benzin, és 51 forinttal a gázolaj ára. A bioetanol (E85) átlagos ára várhatóan 310 forint körül alakul, autógázt (LPG) 222 forintos átlagos áron tankolhatunk, az autózás jelenleg azzal a legolcsóbb, az emelés következtében - miután nemrég oldották a gázüzemű autók korlátozásait, egyre többen állhatnak át az LPG-üzemanyagra.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?