Újra a kamionosok kerültek a zalai rendőrdrón célkeresztjébe

A levegőből büntették a rendőrök a szabálytalanul előző kamionosokat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Március 28-án ismét felszállt a drón az M7-es autópálya Zala megyei szakasza felett, most is sikerült szabálytalankodókat videóznia. Mutatjuk a felvételeket!

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésével valósult meg az újabb autópálya feletti ellenőrzés, ahol a szabályokat be nem tartó kamionosok jártak rosszul. Nem az első ilyen ellenőrzés már ez, egy korábbi, nagyon hasonló videócsokrot is közöltünk már februárban. Az egyenruhások most is azonos módszerrel dolgoztak:

ha a drónnal szabálytalanságot észleltek, egy rendőrautó indult az elkövető után, hogy feltartóztassa.

A kamionosok szabálytalan előzése egyébként egy jóval nagyobb terjedelmű anyagot is ihletett már nálunk 2021-ben, amelyet ide kattintva olvashattok el, ha kíváncsiak vagytok, hogy a kamionosok miért követik el rendszeresen ezt a szabálytalanságot. A tiltott előzés gyakoriságára a jelen ellenőrzés eredménye is jó példa:

az M7-es autópálya zalai szakaszán egyetlen drónnal végrehajtott akció során az egyenruhások mindössze néhány óra leforgása alatt 14 sofőrrel szemben intézkedtek, összesen 350 000 forint helyszíni bírságot szabtak ki.

A rendőrség ezzel kapcsolatos közleményében ismét arra kér mindenkit, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, így a bírság mellett a balesetek egy része is elkerülhetővé válik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?