Újrapozicionálja magát a Dacia? A Jeep babérjaira törnek?

Kimondottan a szabadidős tevékenyégekhez igazítják kínálatukat a románok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új életérzésre építi fel jövőbeli kínálatát a Dacia, már nem az olcsóság, hanem a szabadság, a természetközeliség és a terepjárás kerül a fókuszba.

A legtöbb autógyártó a terméken kívül valamilyen üzenetet is szeretne átadni a vásárlóknak, amivel autójukat és némileg önmagukat is definiálhatják. A Dacia eddig a kedvező árat tűzte zászlajára, ami az elmúlt 20 év eladásait nézve a vásárlóknak is tetszett, de a 2020-as évek közepén ennél szofisztikáltabb üzenetre van szükség. A friss stratégia első hírnöke az új Duster lehet, ami várhatóan 2024-ben érkezik. A terepjárót még inkább offroad irányba tolhajták, amit mi sem mutat jobban, mint hogy a terepjárás veteránjával, a Jeeppel szeretnének konkurálni. Itt persze nem a Wranglerre kell gondolni, hanem a kisebb, terepjárásra egy fokkal kevésbé alkalmas Renegade, Compass és Avenger modellekre. A Dacia szerint Európában nincs valódi konkurense a Jeepnek, ők lennének azok, akik szintén a túrázásra, természetjárásra felfűzve csábítanák ki a felhasználókat a városból, amire a Covid óta nagyobb az igény.
Hirdetés
Az identitásváltáshoz megfelelő modellek is kellenek, de ezen a téren nem áll rosszul a Dacia. A Duster már a kezdetek óta valódi terepképességekkel bír, ebben nem várható változás a harmadik generáció esetében sem. A Jogger ugyan egyterű, de az aktív családokat célozza, érdemes megnézni, hogy mennyi fényezetlen műanyag elemmel próbálja terepjárósnak mutatni magát. A Sandero alapvetően egy nagyra nőtt kisautó, ami terepjárós Stepway változatban is kérhető, így erre is ráhúzható az új koncepció. A szó szerinti nagy újdonság a Bigster megjelenése lesz, a Dusternél nagyobb, népesebb családokat célzó terepjáró 2025-ben érkezik. A márka legdrágább autója még mindig a megfizethető kategóriát fogja képviselni a gyártó szerint, borítékolhatóan sikerrel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?