Utolsó éveire könnyű hibriddé válhat a Nissan GT-R

A 2022-es évben sem érkezik új Nissan GT-R, de azért egy frissítést kap a koros sportkocsi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már a második generáció végét taposná a Nissan sportkocsija, ha leváltották volna az első nemzedéket, így viszont a harmadik frissítését is megkapja a típus.

A Nissan sportautóját 2007-ben mutatták be, így idestova 14 éves gyártási periódust tudhat maga mögött, és még ki tudja hol van a vége. A kortárs modellek már régen eltűntek (Lamborghini Gallardo) vagy már egy másik generációjukat tapossák (Audi R8), de úgy látszik a Nissanra még mindig van igény, így régi ismerősként köszönthetjük majd a 2022-es kivitelt.
Hirdetés
Az online premierre szeptember 14-én kerül sor, így a pletykáknak már jókora valóságalapja is lehet. Találgatások szerint tovább erősödik a GT-R, ami kereken 600 lóerős alapváltozatot jelenthet. Nem lenne meglepő, ha a plusz lóerők előállításában egy villanymotor is segítene, így nyugdíjas éveire könnyű hibriddé válhat a Nissan. Ebben az esetben a Nismo változat is plusz lóerőkért kiált, a mostani 608 paripa már nagyon közel lenne az alapváltozathoz. A merészebbek egyenesen a mesés külsejű GT-R50 710 lóerejének megjelenését jósolják. A 3,8 literes V6-os biturbó motor érdemben nem változik, ahogy a külsőn és a belsőn sem várható drasztikus módosítás. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy számos vérbeli japán sportkocsi kihalt az utóbbi időben, így az erre fogékony vevők nem sok modell közül választhatnak, ami a GT-R malmára hajtja a vizet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?