Vadászfegyver helyett terepjárót építettek

Land Rover Defender Blaser Edition

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindössze hatvan példány kerül piacra a német vadászfegyvergyártó Blaserrel közösen megépített Defender-változatból.

A vad természetet autóval járó ember egyik legjobb és legrégibb barátja a Land Rover Defender, kevés megbízhatóbb, keményebb, és nem utolsósorban baj esetén szervizelhető terepjárót választhatnak azok, akiknek célja isten háta mögötti, úttalan utak meghódítása.
A Defender számtalan expedíciót és szafari-látogatót, katonát és humanitárius csapatot juttatott már célba, nem túl meglepő, hogy rajtuk, az off-road versenyzőkön és erdészeken kívül a vadászok körében is igen kedvelt típus. Akárcsak a különféle vadászfegyvereket gyártó német Blaser puskái, így nem csoda, hogy a két cég összeállt, hogy egy Blaser kiadású, vadászatra specializált Defenderrel gazdagítsák a pár éven belül lassú kivéreztetéssel nyugdíjba kerülő terepjárót.
A Land Rover Defender Blaser kiadás kapott tetőcsomagtartót a zsákmány szállításához, vonóhorgot, masszív csörlőt, külső fényszórót és hímzett üléseket is. Az autó alját az alváz teljes hosszán végighúzott fémlemez védi, a motor pedig a szélvédő szélén elvezetett kürtőn át jut levegőhöz, így nem okoz gondot a megduzzadt patakok, kisebb folyók átszelése.
Hirdetés

A mindössze hatvan példányban készülő, Keswich zöld színben pompázó egyedi változatot 2,2 literes négyhengeres turbódízel motor hajtja 122 lóerővel és 322 Nm-es nyomatékkal, a 49 500 euróért kínált “vadászgép” legfőbb különlegessége a csomagtartóba applikált fegyvertartó koffer, melyben öt vadászfegyver valamint a hozzájuk tartozó muníció tárolható biztonságosan.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?