Vagyonokat érnek a sztárok autói

Eladó a Beatles-tag álomszép Ferrarija

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem kevesebb, mint 600 ezer dollárra tartják azt a Ferrari 365 GTC sportkupét, amelyet anno George Harrison, a Beatles együttes tagja 4 ezer fontért vásárolt 1969-ben. Az autónak Eric Claptonhoz is van némi köze.

A hírességek tulajdonát képező autókkal Dunát lehet rekeszteni. Említhetnénk itt azt a piros Mazda MX-5 NA-t, amelyet Michael Schumacher még sihederkorában vett elsőként a nevére - az éppen aktuális gazda persze euró ezrekre szerette volna váltani a hétszeres világbajnok nevét, amikor ezt a tényt hangsúlyozva kezdte árulni a kis roadstert. A meggazdagodni vágyók sorát hosszasan lehetne folytatni, itt volt például két Volkswagen Golf, az egyiket XVI. Benedek pápa, a másikat Vilmos herceg felesége, Kate Middleton használta korábban. Na, és akkor mi van, ha ők voltak? - tehetik fel a kérdést, akiket az ilyen dolgok hidegen hagynak, de a világ nem így működik. A celebek, a közismert emberek élete beleszövődik a hétköznapjainkba, és amikor csak tehetjük, megpróbálunk azonosulni választott, rajongásig szeretett kedvenceinkkel: utánozzuk öltözködésüket, szokásaikat, a tehetősebbek pedig megvásárolhatják a tárgyaikat.
A képeken látható 1969-es Ferrari 365 GTC megszerzése vastag bukszát igényel. 600 ezer dollárra, azaz kb. 111,5 millió forintja tartják az értékét, amely összeg messze a realitások fölött szárnyal. Hogy miért ilyen drága? Mert a jelenlegi tulajdonos papírokkal tudja igazolni, hogy ezt a kék színű kocsit a 2001-ben, mindössze 58 évesen elhunyt George Harrison, a valahai Beatles együttes szólógitárosa vásárolta anno 4 000 fontért, és ez reményei szerint most szépen hozhat a konyhára. További érdekesség, hogy állítólag Harrison ezzel a kocsival bolondította bele Eric Claptont a mai napig tartó Ferrari-mániájába, akihez látogatóba ment, és a gitárost azonnal elbűvölte a 365 GTC - természetesen ő is rendelt magának egy ilyen maranellói paripát. Egyébként úgy tűnik, a szigetországi zenészek módfelett kedvelik az olasz sportautókat. Paul McCartney egy Lamborghini 400 GT típusba szeretett bele (ez Goodwoodban nemrég 122 500 fontért talált új gazdára), Rod Stewart pedig ugyancsak Lamborghinivel járt, méghozzá 1972-es Miurával - ezért valaki hajlandó volt 694 400 fontot adni egy árverésen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?