Van olyan Suzuki, ami a leggyorsabb Teslának is ellenfél!

Két igen komoly motor állt ki egy Tesla Model S Plaid ellen, íme a videó!

Hogy mi a közös a Suzuki Hayabusa és a Kawasaki ZX-14R modelljeiben? Mindkettő a ma kapható leggyorsabb és legveszélyesebb motorok egyike, éppen ezért az Edmunds Youtube csatornája megnézte, hogy vajon egy 1000 lóerős Teslával is elbírnak-e.

Ritka az olyan 1,3 literes, soros, négyhengeres motorral szerelt Suzuki, aminek akadhat esélye megverni gyorsulási versenyben egy Plaid Teslát. Kivéve persze, ha két keréken gondolkozunk, a Hayabusa ugyanis hiába "csak" 188 lóerős, mégis jó eséllyel indul ezért a címért. Hasonló kaliberű motor a Kawasaki Ninja ZX-14R is, sőt, a 208 lóerejével ez a kétkerekű talán még jobbat megy a Tesla ellen. De vajon van esély a győzelemre?
Hirdetés
Az Edmunds Youtube csatorna legfrissebb videójából kiderül, hogy melyik jármű gyorsul a legjobban állórajtból és repülőrajtból. A motorokat ráadásul olyan ember kezeli aki látott is már valahol ilyet, Chris Moore kétkerekűek tuningolásával is foglalkozik a versenyzés és a versenyzőiskolai oktatás mellett. Ha kíváncsiak vagytok az eredményekre, akkor csak ajánlani tudjuk az alábbi videót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?