Vázlatokon már látható a hamarosan debütáló friss Kia XCeed

Még több elektromosított hajtáslánccal és sportosabb megjelenéssel debütál a 2023-as XCeed

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Napokon belül lerántják a leplet a kompakt crossoverről, ami már most is a legkelendőbb Ceed, az egyik legnagyobb újdonság a GT-Line szint megjelenése lesz.

Napokkal a premier előtt vázlatokon mutatták be a három éve érkezett XCeed új külsejét, amit a frissítés keretében a többi Kiához igazítanak. A képek persze némileg túloznak, de az irányt jól mutatják, a cél sportosabbá tenni a XCeed külsejét. Ahogy az ilyenkor lenni szokott változnak a lökhárítók, így már megvalósítható a bumeráng alakú menetfény, ami a márka többi modelljéről lehet ismerős. A hátsó lámpák pöttyös belső mintázatot kaphatnak, ami a sportos Kiák védjegye, de diffúzor- és kipufogóimitációt is odakanyarítottak a tervezők, ezzel pont annyira lesz sportautós, mint terepjáró (összkerékhajtás nem rendelhető) az emelt Ceed.
Hirdetés
A külső megújulás mellett a belsőben is lesznek változások, ahogy a hajtásláncok is módosulnak. A gyártó célja, hogy minden modell valamilyen fokú elektromos segítséget kapjon, így várható, hogy minimum mild-hibrid lesz az összes XCeed, de megmarad az 1,6 literes benzinessel kombinált konnektorból tölthető verzió is. További újdonság, hogy immár itt is elérhető lesz a GT-Line felszereltség, ami a sportosabb megjelenés mellett bővebb ellátmányt is ad. A szériagyártásra kész modell premierjét július 18-án tartja a Kia, nagy valószínűséggel az első rendeléseket is hamarosan fogadják a márkaképviseletek. Az árakról még nincs információ, de a gazdaság jelen alakulását és a kötelező hibridséget figyelembe véve némi áremelkedésre lehet számítani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?