Vége a leállásnak: újra dübörög az esztergomi Suzuki-gyár!

A Vörös-tengeren kialakult helyzet miatt kényszerpihenőt tartott a magyar Suzuki-gyár

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Suzuki még múlt hét elején jelentette be, hogy egy hétre leállnak a termeléssel, mert a Vörös-tengeren kialakult konfliktus ellátási zavarokhoz vezetett, de a mai naptól újra készülnek az S-Cross és Vitara modellek.

Az előzetes terveknek megfelelően hétfőn újraindult a termelés az esztergomi Suzuki-gyárban - írta meg a Reuters. A márka éppen egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy január 15. és 22. között felfüggesztik a gyártást, mivel a Vörös-tengeren kialakult konfliktus miatt nem volt biztosított a megfelelő alkatrész ellátás. A teherszállító hajók jelenleg a szokott útvonal helyett kerülővel jutnak el Európába, azokat ugyanis a dél-afrikai Jóreménység-foka felé irányították a hajózási társaságok, így a menetidő jóval nagyobb, és a szállítás is költségesebb. Éppen ezért a Suzuki is kihangsúlyozta közleményében, hogy ez a későbbiekben megjelenhet az autók árazásában is. Esztergomban jelenleg S-Cross és Vitara modellek készülnek.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?