Vége a világ legolcsóbb autójának

Nincs többé Tata Nano, ez volt a legolcsóbb új autó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új legolcsóbb autót kell megneveznie a világnak, a mostani ugyanis leköszön. Búcsúzik az indiai gyártó bizarr aprósága, mely 10 éven keresztül volt a legolcsóbb.


Semmi sem tarthat örökké, és van ami jobb is, ha elmúlik, ilyen a már ránézésre is rendkívül bizonytalan Tata Nano. Még belegondolni is rossz, hogy egy ilyenben családjaikat szállítják egyesek Indiában, de a recept bevált, 2008-as megjelenése óta rendkívül sokat vásároltak belőle, ám hirtelen megcsappant az érdeklődés. Tavaly júniusban is már csak 275 darabot gyártottak belőle, idén mindössze egy darabot ugyanebben a hónapban.
Hirdetés

A szinte teljesen beesett érdeklődés miatt a Tatánál úgy döntöttek, teljesen leállítják a gyártást. Az apró 600 köbcentis kéthengeres motorral szerelt ötajtós kisautónak egyelőre nincs utódja, ám biztosak lehetünk benne, hogy a Tata készül valamivel. Az újautó-piac legolcsóbbika volt 10 éven keresztül, jelenlegi árfolyamon 247 ezer rúpiánál kezdődik a mostani árlistája, azaz pár ezerrel egymillió forint fölött kell érte fizetni minimum, persze van pár extrafelszereltség is, de legmagasabb ára sem éri el a másfél millió forintot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.07.15. at 18:56
    Permalink

    Vezetni biztos jó móka lehet. Jay Leno is meghajtotta a sajátját, persze nem közúton, mivel Amerikában nem legális a Nano. Valami autószerűbbel kéne kijönni legközelebb, minimum a konkurens indiai gyártó, a Mahindra kiusautójának, a Revának a szintjét meg kéne ütni.

Vélemény, hozzászólás?