Videó: így gyorsulja le egy VW Jetta az EcoBoost Mustangot

Soros négyhengeres motorral már nem is olyan erős a Mustang?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Meglepő kihívója érkezett ennek a nyitható tetős, EcoBoost motoros Mustangnak: egy Volkswagen Jetta GLI állt mellé a rajtvonalhoz. A gyorsulási verseny meglepő eredményt hozott, a sportos cégautó minden versenyszámban nyert.

Sokan húzzák a szájukat a soros, négyhengeres Mustang hallatán, ám nem szabad elfelejteni, hogy a kezdetektől fogva készültek gyengébb, soros motorral szerelt változatok. A '60-as években például mindösszesen 115 lóerős volt a legolcsóbb változat. Ma az 5,0 literes V8 árnyékában ezt a kellemetlen szerepet egy 2,3 literes, 330 lóerős turbómotor tölti be egy 10 sebességes automataváltóval párosítva. A Sam CarLegion új videójában épp egy ilyen Mustangot hajtottak meg egy gyorsulási versenyen, ami meglepő végeredményt hozott.
Hirdetés
Az ellenfél ugyanis papíron jóval gyengébb, egy - az Egyesült Államokban jelenleg is forgalmazott - Volkswagen Jetta GLI a kihívó. Szintén soros négyhengeres turbómotor hajtja, ám itt "csak" 228 lóerőt ad le, azt is az első kerekeken. Meglepő módon álló- és repülőrajtból is a Golf alapú szedán aratja le a babérokat, érdemes megnézni az összecsapást.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?