Világkörüli út mindössze 250 euróból

Célba ért a világot megkerülő Citroën C-Zero

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindössze 8 hónappal ezelőtt indult az a Citroën C-Zero, amely mostanra - első elektromos autóként - megkerülte a földet.


A tervek szerint ért célba a 8 hónappal ezelőtt világkörüli útra indult Citroën C-Zero és két villanylovasa, Antonin Guy és Xavier Degon, akik által új szót ismerhetünk meg, indulási pontjukba Strasbourgba visszatérve videó-konferencián köszönték meg az útjuk során számukra töltőpontot biztosító "pluggerek", azaz töltést adók segítségét.
Az önkéntesen felajánlott ingyenes töltéseknek is köszönhető az, hogy az útjukat 15 hónapnyi munkával előkészített srácok mindössze 250 euróból, alig több mint 70 ezer forintból tudták körbeautózni a földet; 25 ezer kilométer megtételével, 17 ország átszelésével és 300 töltéssel. Miként az kiolvasható az előbbi adatokból, egy töltéssel átlagosan 83 kilométert tettek meg, ami változatos útviszonyok között, hegyen és völgyön át egyáltalán nem rossz a korábban általunk is tesztelt emissziómentes miniautóval.
Hirdetés

Bár sokaknak az út minimális költsége lehet a legvonzóbb, a vállalkozó kedvű fiatalok elsődleges célja nem is a költségek padlóra szorítása volt, hanem az, hogy minél szélesebb közönséget győzzenek meg a villanyautózás megbízhatóságáról és létjogosultságáról. Ezt pedig nem másként tették, mint út közben a helyi lakosokhoz kopogtatással, akiktől azt kérték, hogy anekdotáikért cserébe hagy töltsék fel autójukat a vendéglátó háztartás áramával. Nekik temérdek helyen sikerült, 5-10 év múlva azonban talán már messze nem lesz ilyen különleges a villanyautó, s senki sem lesz kíváncsi a villanyverdások történeteire, főként, ha a mostani 7 882 900 forintos - tavaly óta egyébként jelentősen csökkent - vételár még tovább apad.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 13:55
  Permalink

  Érdekes megnézni a youtubera feltett videókat. Egyáltalában nem tűnik úgy, hogy megszervezett út lett volna. Simán becsengettek első házba. Utána megautóztatták a delikvenseket. Én főleg az USA béli filmeket láttam, nagyon érdekes voltak a reakciók.

 • 2017.10.30. at 13:55
  Permalink

  azért ez egy vicc… 8 hónap alatt 15 ezer km…felajánlott ingyenes töltésekkel…
  szervezne nekem valaki ugyanilyet dízel, vagy gázos kocsival, de ingyenes tankolásokkal?
  lehet nulla forintból kijönnék, és akkor az jobb mint ez?
  Korrekt teszt lett volna ha úgy és ott tankolnak ahol tudnak, nem egy szervezett, meg ingyenes dolgokkal….esetleh ha spanyolba mennék nyaralni ezzel a kocsival, akkor én is 15 hónapig tervezzem az utat?

Vélemény, hozzászólás?