Villanyautót nyomtatott a Honda

Szállítmányozásra alkalmas a Honda nyomtatott kisautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 3D nyomtatás a jövő autógyártásának egyik kulcsa, most a Honda mutatta meg, mire képesek. A Renault Twizyre hajazó kisautó nagy része nyomtatással készült.

Fontos szerepet játszik majd a 3D nyomtatás a jövő autógyártásában, már most több gyártó is alkalmaz apróbb, nyomtatással készült alkatrészeket. Most a Honda mutatta meg, mire képes, sajnos nem Civicet nyomtattak - az tényleg érdekes volna – hanem egy teljesen új kisautót. A Kabuku nevű vállalattal összedolgozva fejlesztették a kis jószágot, ami még méreteiben és használhatóságában is a Renault Twizyre hajaz, ráadásul a Honda gépe is teljesen elektromos, viszont csak együléses, mert szállításra tervezték. Ilyen a Twizyből is van Cargo néven, jóval kisebb csomagtérrel.
Hirdetés
A kocsi padlólemeze és váza hagyományos eljárással készül, leginkább a burkolati elemeket nyomtatták, valamint a rakteret. Állításuk szerint jóval olcsóbb és gyorsabb technológia ez a fröccsöntésnél, viszont még elég kiforratlan, és a felületek nem lesznek simák. Viszont a Honda járgánya teherautóként lenne bevethető, ahol nem a szépség, hanem a funkcionalitás és a gyors javíthatóság és alkatrészcsere a fő szempont, amit nagyon hamar el lehet végezni a sajnos névtelen kisautón.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?