Villanyosítja sportos modelljeit a Lexus

Hamarosan hibrid erőforrásokat építenek az F-modellekbe?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Lexus berkein belül az F jelzés mindig a legsportosabb modelleket jelöli. Hamarosan ezekben a sportos gépekben is hibrid erőforrások dolgoznak majd.


Sokak szívéből szólt Goodwoodban Szava Josihiro, a Lexus International elnöke. „Átmeneti időszakban vagyunk. Az emberek most divatosnak tartják a villanyautókat, de vajon mi lesz három-öt év múlva? Az emberek szeretik a belsőégésű motorok hangját és dinamizmusát. Az élmények terén tehát nem támaszkodhatunk egyetlen kizárólagos megoldásra.”
Hirdetés

Szava-szan az Autocar magazinnak nyilatkozva elmondta még, hogy szerinte egy magát komolyan vevő autógyártó csak a benzines, a hibrid, a plug-in hibrid, valamint az akkumulátoros és üzemanyagcellás elektromos hajtásláncok kombinációjával nyújthat igazi megoldást a vásárlóknak. A nyilatkozata alapján továbbra is fontosak a benzines V8-as és ikerturbós motorok, ezért valószínűleg a jövőben az izmos benzinmotorok és egy villanymotor kombinációjából születő erőforrások mozgathatják az F sportmodelleket.
Nem véletlenül a V8-as motort hozta szóba a japán szakember, ugyanis az elmúlt évben egyre többször felmerült egy négyliteres turbómotor koncepciója, amely a soron következő sportmodellt, az LC F szuperkupét hajthatná. Ugyanakkor a lexustól soha nem érkezett hivatalos megerősítés, a pletykák szerint akár 600 lóerős teljesítményű nyolchengeres erőforrás érkezéséről. Talán éppen azért nem, mert a V8-as hibrid hajtásláncon dolgoznak.

Persze még az is kérdéses, hogy LC néven érkezik-e az egyelőre csak elméleti szinten létező szuperkupé. A gyártó a közelmúltban két új, eddig nem használt típusnevet (LQ és LM) is szabadalmaztatott, a palettabővítés tehát szinte biztos. Mivel szabadidőjárművekből nincs hiány a kínálatban, és a szedánok piacát is lefedi a jelenlegi kínálat, a kupé az egyetlen fennmaradó szegmens, ahol a Lexus logikusan terjeszkedni tud, mégpedig felfelé.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?