Visszatérhet a Bugatti Atlantic

Három hibrid sportkocsi készülhet a Volkswagen-csoportnál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új Panamera alatt is található MSB padlólemez több sportkocsi alapjául is szolgálhat. Jöhet egy új Bugatti a Chiron mellé, de a Porschénál és a Lamborghininél is újjáéledhet egy régi modell.


A Volkswagennél is látják a jövőt, és ami lesz az autógyártásban, abba nem fér bele sem a dízel, sem a benzinmotor, így a sportautós divíziók mind villanyra fognak váltani. Ez persze nem a közeljövőt jelenti, hirtelen nem fog menni a váltás, a hibrideket egyelőre amúgy is könnyebb beadni a vásárlóknak. Ott van például a Panamera Turbo S E-Hybrid, 680 lóerő az pedig nem viccel, mindenképp sportos, és a villanymotor olyan karaktert ad, amit egy benzinmotor önmagában nem képes. Így azért érthető, hogy ezzel a hajtáslánccal dolgozhatnak a konszern sportautós részlegei.
Hirdetés

Felröppentek hírek, miszerint három sportautót várhatunk a közeljövőben, a Bugattitól, a Lamborghinitől és a Porschétől. Félhivatalos információk szerint a Bugatti az Atlantic nevet kapná és a Chiron mellé érkezne, visszahozva ezzel egy legendát, a Lamborghininél szintén a múltból merítenének és E-Spada néven jöhetne, a Porschénál pedig 929-néven érkezne. Mindegyikben közös, hogy 2+2 üléses túrakupék lennének, valamint a Panamera alatt is található MSB padlólemezre épülnének. Kémfotósok már láttak egy rövidített Panamera karosszériájú álcázott autót, így ez alátámasztja az információkat, miszerint valóban készül valami izgalmas sportkupé a konszernnél.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?