Volkswagen Polo összkerékhajtással?

Még komolyabb utcai WRC-t tervez a Volkswagen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még korántsem biztos, de könnyen lehet, hogy egyes piacokon összkerékhajtással is kapható lesz a Polo R, a Volkswagen WRC-jének utcai kivitele.

Pár hete hivatalosan is bejelentették a tisztes 220 lóerős Volkswagen Polo R piacra dobását, s hogy még szorosabb legyen a kötelék a versenyautó és az utcai WRC között, akár összkerékhajtással is készülhet a jövőben.
Egy, a WRC-ben (World Rally Championship) induló WRC (World Rally Car) ugye négy hajtott kerékkel szaggatja az aszfaltot vagy szántja fel a földes-murvás-saras-havas útféleségeket, a Volkswagen pedig most, január közepi monacói premierrel száll be a ralivébébe.
Hirdetés
Az igazi WRC-vel szemben nem 1,6, hanem 2,0 literes turbómotorral szerelt Polo R alapból csupán elöl kapar, de a brit Autocar magazint arról tájékoztatta egy gyári illetékes, hogy egyes piacok számára 4x4-es verzió készítésén is gondolkodnak (á la Audi A1 quattro). Még csak gondolkodnak, de "el tudják képzelni, hogy volna rá kereslet".
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?