Zsenge 20 éves Golfot sorsolt ki, és adott át a Das WeltAuto

Passatos nyerte a 20 éves Volkswagen Golfot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén már nem csupán Golf-, hanem Volkswagen-találkozó volt a Hungaroringen. A tombola fődíját, a 20 éves Golfot egy 25 éves Passat gazdája nyerte meg.

Miután az elmúlt két évben remek Golf-találkozókat szervezett a Porsche Hungária a Hungaroringre, idén a márka összes modellje és az összes márkaklub megjelent a mogyoródi Volkswagen-találkozón. Képviseltette magát a Passat Klub is, s annak egy lelkes tagja, Lukács József nyerte meg a tombola fődíját, a meseszép állapotú Golf III-ast - az 1992-es Év Autóját. A kisorsolt példány kereken 20 éves, azaz 1994-es gyártású, újdonsült gazdája a szintén nagy becsben tartott 25 éves (malacorrú) Passat kombija mellé állítja garázsába.
Mint azt tőle megtudtuk, a sorsolás óta a garázs rendbetételével töltötte legtöbb szabadidejét, most az friss festéssel várja az újszerű Golfot. A mai napon a Das WeltAuto márkaigazgatója, Frank György által átadott, s a Fáy utcai márkaszerviz által felújított Golf ugyanis valóban gyűjteménybe illő darab.
A hosszas keresgélés után az interneten talált autó előélete meseszerű. Épp egy olyan piros színű ötajtós, amivel a Bogárból Golfba ülő Kovács úr is hirdette annak idején a márkát. A név nem ritka, ahogyan a III-as Golf sem volt az, így lehetséges, hogy bő 20 évvel ezelőtt ezt a példányt is egy Kovács úr vásárolta meg 1994 elején egy téli napon. Az 1.4-es (60 lóerős) alap benzinmotorral szerelt, tűzpiros III-as Golfot a Deák Ferenc téri Volkswagen márkakereskedésben rendelte és vette át. Az autó és tulajdonosának története ritkaság számba megy. A kocsit különleges figyelem övezte: idősödő gazdája 17 évig szinte kizárólag a család közeli telkére járt a Golffal. Az év többi részében fénytől, csapadéktól, fagytól megóvva garázsban tartotta azt, évente pedig márkaszervizbe hordta karbantartásra, így ennek az autónak vezetett szervizkönyve is van. Tizenhét év sok idő, ám Kovács úr mindösszesen 27 000 kilométert autózott féltve őrzött kedvencével. A végig vezetett szervizkönyvű négykerekű 2011-ben került második tulajdonosához, ekkor a Golf napi feladatokhoz jutott: a III-as fiatalkorát meghazudtolóan kezdte róni az utakat. Második gazdája három év alatt közel 100 000 kilométert tett az autóba, ám ő is sok figyelmet fordított szerzeményére, így kifogástalan állapotát továbbra is megőrizte. A még mindig 120 ezer kilométeres futás alatti Golfot csak azért adta el, mert külföldi munkája miatt már nem használta. A megfelelő nyereményautót már régóta kereső Das WeltAuto örömmel csapott le az állapota miatt egyedi ajánlatra.
Hirdetés

A Porsche Pest telephelyére húsz év után került ismét az idei Volkswagen-találkozó nyereményautója. Bár a fellelési állapot sem volt rossz, a húszéves autó kapott némi felújítást. Elsőként fényezésének sérüléséit javították ki, érdekesség, hogy korróziót sehol sem találtak rajta, s a tetőlemez például csupán polírozással is eredeti fényébe hozható volt. Ezt követően fék- és futómű-alkatrészeket, a sebességváltó- és motortömítéseket cserélték, valamint kapott az autó egy nagyszervizt is. Minden felhasznált alkatrész eredeti Volkswagen, de a korosabb autókhoz ajánlott Economy sorozatos (szintén 2 év garanciával adott) elem volt, melyeket a Porsche Hungaria Parts Center, a Volkswagen AG gyár regionális alkatrészközpontja szállított.
Az átadott autó valóban meseszép, csak gratulálni tudunk a nyertesnek, akire le is sikerült csapni, elkísértük az első kilométerekre, hamarosan arról is beszámolunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?