Ilyen állat márpedig nincs! Egyedi és ronda az FB-ONE

Beteg Chrysler Crossfire átépítés: az FB-ONE

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Audi lámpák, AMG motor - mindez egy ronda Chrysleren. A cicomás részletek mellet még egy kis istenkáromlás is belefért. Ez az FB-ONE.


Az első szériás Mercedes-Benz SLK-n alapuló Chrysler Crossfire eleve nem lett stílusikon, de a belőle kreált FB ONE sem lesz az. Az átépítés teljesen egyedi, de jelen esetben egyáltalán nem probléma, hogy nem fog belőle több példány készülni. Talán a leggyengébben az autó eleje sikerült, amire az Audi A8-as első lámpáit hebrákolták fel. A hűtőmaszk is valami messziről audis, de giccsesen vastag hűtőlamellákkal és egy középső töréssel sikerült travesztiává tenni. Hátrafelé haladva vannak még a Lamborghini stílusában felfelé nyíló ajtók, malomkerék méretű aranyszínű felnik, összességében a hátsó rész is taszító stíluskatyvasz.
Hirdetés


Ez így még bocsánatos bűn lehetne, de ha jobban megnézzük a motorháztetőn trónoló FB felirat összefordított betűit akkor a Bugatti évszázados logójának csúnya lopását láthatjuk. A Bugatti egymás felé fordított EB-je az alapító Ettore Bugatti monogramja, a stílusjegy ilyen szintű felhasználása már blaszfémia. A ronda árnyaltú barna bódé alatt a Crossfire, azaz a régi SLK technikája lapul. A motor a Mercedes AMG tuningos 3,2 literes hathengerese, ami gyárilag 354 lóerőt tudott, de az FB ONE-ban 400 lóerős.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?