Így nézne ki egy Dacia Duster pickup, de a GT is bejövős

Grafikákon a puritán, a háromajtós, a GT és a pickup Duster

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

X-Tomi mindig megcsinálja azokat a modelleket, amiknek mindenki örülne, de még nincsenek piacon. Így jött létre a hot hatch Duster.


A Dacia Duster második generációjának érkezése nem csak a piacot forgatja fel hamarosan, de hazánk talán legismertebb Photoshop-mágusát is megihlette. X-Tomi pickupként, háromajtósként és GT-ként is elképzelte a piac legmegfizethetőbb SUV-ját, és persze a puritán alapverzió sem maradt el. Utóbbi műanyag lökhárítókat, kilincseket és tükörsapkákat kapott, valamint fekete lemezfelniket. Bár talán nem lesz ennyire puritán az alapverzió, mindez nem is olyan elrugaszkodott elképzelés.
Vadabb fantáziára utal a háromajtós, rövidített tengelytávú kivitel, még betegebb, de elképesztően vonzó a GT verzió. Azonnal kéne a nagyfelnis Duster a Clio RS 1,6 literes turbómotorjával. Ami viszont a legérdekesebb, az a pickup grafikája, hiszen Dél-Amerikában már fut hasonló, Oroch néven. Bejövős a némi Alaskan beütés, egy megfizethető Dacia pickup érkezése keményen megborítaná az európai piacot.
Hirdetés

Az új Duster egyébként jövő év elején érheti el a hazai kereskedéseket, előtte még vallatjuk majd Athén környékén decemberben. Eddig több mint egymilliós eladást generált a románok városi terepjárója, ami mindamellett, hogy olcsó, szegmensének talán legjobb tereptudásával rendelkezik, köszönhetően többek között elképesztő terepszögeinek. Most holttérfigyelővel, függönylégzsákkal, kulcs nélküli nyitással és egyéb finomságokkal is megfejelik a dolgot, már most garantált a siker.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?