12 millióba kerül ez a 21 éves Golf IV: mutatjuk, hogy miért!

A nem hétköznapi motorhoz nem hétköznapi árcédula dukál: vajon megérhet ennyit ez a Volkswagen?

Különleges technika lapul ennek a 2003-ban gyártott Volkswagen Golfnak a motorterében, mindez a gyűjtői állapottal párosítva könnyedén indokolhatja a 12 milliós vételárat.

A Volkswagen Golf negyedik generációját több mint 30 hajtáslánc-opcióval árulták az 1998-as megjelenése és a 2006-os megszűnése között. Az 1,4-1,6 literes benzinesek és az 1,9 literes dízelek tengerében úszva könnyű elfelejteni, hogy a Golfnak sportosabb, élvezetesebb változatai is akadtak. A legendás GTI ráadásul még ezek között is csak a belépőszintet jelentette, hiszen a VR jelölésű öthengeres és hathengeres motorok trónoltak a kínálat tetején. Ezek közül is a kínálat csúcsa volt a 3,2 literes, 240 lóerős, R32 megjelölésű változat, amely kizárólag 2002-ben és 2003-ban készült. Összesen 10 062 példányt adtak el belőle világszerte, amelyből újkorában 3979 példány viselte a hirdetés fotóin látható autó fekete fényezését. Szintén értéknövelő tényező, hogy a legtöbb ilyen R32 Golffal ellentétben az eladó állítása szerint ez a konkrét autó nem volt napi szinten a versenypályákon gyilkolva, hiszen gyűjteményből eladó. Már csak egyetlen kérdés marad: szerinted megér ennyit ez a Volkswagen Golf? Várjuk a válaszokat a kommentmezőben!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?