Ilyen a felfrissített Toyota GT86

A Toyota már a New York-i Autószalon előtt megmutatta a friss GT86-ot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Toyota apró félidős ráncfelvarráson vitte keresztül a GT86-ost. Változott a külső, de a vasba is belenyúltak, hogy még jobb lehessen.


A Toyota ma kapható legdögösebb terméke egyértelműen a GT86-os, nagy kár hogy nincs belőle több itthon. Mindenesetre a japán gyár nem hagyja, hogy alábbhagyjon az érdeklődés hátsókerékhajtású sportkocsija iránt. Korábban megírtuk, hogy utódja a Mazda MX-5-össel közös alapokat kaphat, de az új autó még évekre van. Addig is átdolgozták a meglévőt az idei évre, és a hivatalos New York-i bemutatója előtt online leleplezték már. Belsőtér fotókat még nem tettek róla közzé, de a látható változások úgyis a külsőt érintik. Áttervezték a lökhárítót, megújult a ködlámpa és a főfényszóró is.
Hirdetés


Ahogy ilyenkor szokott lenni, lecserélték a kínált könnyűfémfelniket és a Toyota szerint javult a beltéri anyagminőség is, mivel újak a használt bőr és alcantara burkolatok. Aki majd böngészi a katalógust, talál új kárpit és dekorelem kombinációkat is, továbbá megváltoztatták a kormánykerék formáját is. Ezeknél nyilván sokkal fontosabb az, hogy a mérnökök megváltoztatták a futóművet is, újak lettek a rugók és a lökésgátlók, ezzel a cég szerint az eddiginél is több élményt ad a GT86 vezetése. Az amerikai modell kétliteres, négyhengeres boxermotorja kapott 5 lóerő teljesítménynövelést, de az európai változat maradt kereken 200 lóerős.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?