A hét képe: így éledhetne újjá az Alfa Romeo GTV

Az Alfa Romeo Brera utódja ismét a legendás GTV nevet kaphatná, képen a tanulmány

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az alfás fórumozók már biztosan látták, itt az elmúlt hetek legszebb előzetes Alfa Romeo képe a GTV-ről. Sajnos nem gyári Alfa Romeo.


Az Alfa Romeo GTV a márka rajongóinak szívügye. Az 1974 és 1986 közötti Alfetta GT és GTV kupék mára klasszikusok és az 1995-2005 közötti ék alakú GTV szép példányainak ára is fölfelé kúszik már. A GTV, azaz a Gran Turismo Veloce tekinthető kupénak, túraautónak, erősebb V6-os változataiban meg akár sportkocsinak is. Ami közös bennük, hogy formájuk a maga idejében és azóta is autórajongók ezreinek indítja be a fantáziáját. Nem annyira jött össze ez a 2005 és 2010 között készített Brerával, ami kerekded hátsórészével inkább lett megosztó, mintsem osztatlan siker.
Hirdetés

A gyár legújabb autója, a Giulia Quadrifoglio Verde csúcsváltozatban 510 lóerős V6-osával 3,9 másodperc alatt van százon és állítólag 321 km/óra a végsebessége. Ő most abszolút ellopta a show-t, így a döcögősen érkező Spiderről alig esik mostanában szó. Utoljára annyit lehetett tudni róla, hogy Maserati alapokon hozzák ki, így a Mazda MX-5 olasz változata Fiat lesz. Mindezek tudatában kell nézzünk minden tervre, ami bármilyen Alfa sportkupét hivatott megmutatni. A cég fölött álló Fiat-Chrysler cégcsoport hivatalosan még nem közölt semmit arról, hogy számíthatunk-e a GTV feltámadására, de még egyrészt a Giulián kell elvégezzék az utolsó simításokat, másrészt nagyban dolgoznak első crossover modelljükön. A rajongókat és a Photoshop zsonglőrjeit persze ez nem foghatja vissza. Csak reménykedhetünk, hogy az olaszok előállnak valamivel, ami a 4C-nél kicsit nagyobb és praktikusabb lesz, de alfásan gyönyörű.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?