Lebukott az új Honda Civic

Védjegyrajzokon bukkant fel az új Honda Civic

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alig két héttel az új Civic prototípusának bemutatása után megjelentek képek a feltételezett szériaváltozatról. Elég komoly formát kapott.


Az idei Genfi Autószalonon láttunk sok csodát, mégis az egyik legérdekesebb prototípus a Honda Civic volt. A kialakítás és a forma, meg egyáltalán, hogy mindjárt itt a tizedik generáció. Nemcsak az elvakult Hondásokat tüzelte fel, hanem az egész autós közösséget. Nem csoda, ahogy az sem lenne az, ha a most megjelent szabadalmi rajzok miatt ugyanaz a hatás érvényesülne még egyszer. A Honda ugyanis ezek alapján alig változtatott valamit a koncepcióhoz képest. Ezek után kicsit sem lennénk meglepve, ha ősszel a fekete-fehér grafikán szereplő kocsi színes és szélesvásznú változata állna a dobogón.
Hirdetés


A szabadalomhoz becsatolt grafikán persze kisebb kerekekkel és sokkal kevésbé agresszív orr-résszel láthatjuk az új kompakt Hondát. A lényeg persze mégis az, hogy az előző, azaz az űr-Civic generációval debütált platformot és a mostanin is tovább élő alapformát teljesen elhagyják. A nagyobb külső tágasabb belsőt és új arányokat is hoz, a végeredmény remélhetőleg egy jobban használható és harmonikusabb külsejű autó lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 07:12
    Permalink

    Corolla 1966 óta van a Toyotánál, és hiába az Auris, a négyajtóssal továbbvitték a nevét, ugyanabban a kategóriában. (Civic 1972 óta van.)

    Azt én nem tudom eldönteni, jó-e vagy sem, hogy a név nem változik, ha egy (vagy több) bizonyos ismérvhez kapcsolódik, akkor jó. Hondánál ilyen lenne a sportosság érzése.

  • 2017.10.28. at 07:12
    Permalink

    Egy csöppet nagyobbnak tűnik, mint a jelenlegi Civic. Kíváncsi vagyok, tud-e valami pluszt hozni a kategóriába – esetleg a szemellenzős Golf/Astra/Focus trió híveit is el tudja-e tántorítani…

    Azért ez a 10 generáció nem semmi. Nem sok típus van, ami megér ilyen hosszú “életpályát”. És kezdettől fogva ragaszkodnak a Civic névhez, nem volt névváltás menet közben, mint a Fordnál, az Opelnél vagy a Mazdánál. Szívet melengető lenne egy kép, ahol az összes generáció egymás mellett pózol időrendi sorrendben.

Vélemény, hozzászólás?