Közel 7000 autós tojt a rendőrségi akcióra

Majdnem 7000 gyorshajtó akadt fenn a szűrőn

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hiába volt múlt hétvégén bejelentett sebességellenőrzési akció, 6736-an úgy gondolták, belefér nekik egy kis gyorshajtás.

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján április 18. és 20. között Magyarország egész területére kiterjedő fokozott sebességellenőrzési akciót hajtottak végre a rendőri szervek. A fővárosban és valamennyi megyében egyaránt számítani lehetett ellenőrzésekre, miként arról mi is beszámoltunk. Az akcióban a rendőrség valamennyi mobil és fix sebességmérő eszközét működtette.
A háromnapos ellenőrzés során sebességtúllépés miatt összesen 6736 autóst szűrtek ki a rendőrök Magyarország közútjain - tudatta az ORFK Kommunikációs Szolgálata. Kisebb fokú sebességtúllépés miatt 1246 sofőrrel szemben helyszíni bírságolást alkalmaztak a járőrök, további 34 közlekedőt feljelentettek. Közigazgatási bírsággal sújtandó mértékű gyorshajtás miatt az ellenőrzés helyszínén 657 fővel szemben szabtak ki bírságot az egyenruhások, 301 járművezető szankcionálására közigazgatási eljárásban kerül sor. A leállításos, illetve leállítás nélkül végrehajtott akció során a megengedett legnagyobb sebesség túllépése miatt 47 motorossal szemben jártak el a rendőrök. Mi lett a többi 5108 gyorshajtóval? Ők vélhetően postán fogják megkapni a fizetési felszólítást.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 04:19
    Permalink

    Ott a pont! De azt ne feledd, hogy abszurdisztánban ezt néhány genetikai mutánson kívül senki sem érti meg. Itt inkább agyatlanul, habzó szájjal üvöltik tovább hogy így felháborító meg úgy hogy be kellene tartani a szabályokat, meg hogy csak arról szól az egész hogy az államnak kell a pénz LOL! :), meg a legtipikusabb hogy “én? hát én biztos nem jelenetek veszélyt még ha megszegem a szabályokat akkor sem, de a másik az igen, őt kell bírságolni de engem nem!” 🙂

  • 2017.10.30. at 04:19
    Permalink

    Erre tényleg az lehet a megoldás,ha nem hajtasz gyorsan.Az okos enged,szamár szenved elv alapján…Az viszont tényleg dühítő,ha bokor mögül kandikálnak ki vigyorogva a rendőrök…Az idióta Audistákat,meg a Bömböldéseket meg csak húzkodják meg nyugodtan!Persze ,akkor és ott biztos nem lesz egy rendőr sem…

  • 2017.10.30. at 04:19
    Permalink

    Jogos, csak pont őket nem érdekli általában. Aki nem látja be a kanyart előzésnél, azt a csekk sem fogja meghatni. Engem viszont a pár 30as csekk rohadtul idegesít, persze én hibám de nem ebből vannak a halálos gázolások, még csak nem is veszélyeztetek vele senki, mert nem ott tolom ahol nem kéne. Mindegy is, csak maga az elv dühítő, hogy vezényeljünk ki mindenkit mert most kell a pénz.

  • 2017.10.30. at 04:19
    Permalink

    Nem szeretem a felesleges táblánál, elbújva és hasonló sunyi méréseket, de rengetegen nyomják, mint hülyegyerek a csengőt. Múltkor autóztam le Balatonra 100 körül, kanyargós út Csesznek előtt, erre egy Dacia dusteros beelőz, persze beláthatatlan jaynarban, 140-nel tolta. És ez aznap nem az egyetlen eset volt, hogy összejöhetett volna egy két karambol. Köcsög audis épp előttem húzta be Csopakról Veszprém fele, elmentem mellette és már húzta is ki, pedig mögöttem jöttek. Az ilyeneket baszkodják meg nem csak csekkel, vasrúddal. Én sem vagyok szent, nem feszülök a 90-re, de amikor mindenféle fosokkal is le akarnak tolni, kinyirni, akkor csöppet morcos leszek.
    Lehet hogy kaszáltak most, de ha akár 1 büntetés is visszatart egy idiotát a száguldozástól és ezzel nem nyír ki valalkit, v valakinek a caládját, akkor egyet értek a kaszálás fogalmával.

  • 2017.10.30. at 04:19
    Permalink

    Be kell tartani a korlátozásokat, (még ha néhány helyen értelmetlenül is van kint a tábla) aztán nem kap senki számokkal vastagon fűszerezett csekket. Egyébként egyik oldalt sem értem, mindenki tudja nagyon jól, hogy enyhén szólva is (még külföldi pénztárcához is mérten) borsosak a büntetések, akkor minek hajtanak? Másik, hogy nem ok nélkül van kitéve a tábla, meg meghozva a szabály, az azért van, hogy ne gázolj gyalogos, meg ne nehezítsd meg egy Merci Actors elejét, egyszóval azért, hogy védjen téged és másokat (még ha…. amit az első mondatomban írtam..) A rendőrség oldala meg összetett, egyik részről bőven túláraztak (amiről ugye nem ők döntenek, hanem kapják a parancsot fentről…) másrészről meg pont az, hogy büntetniük kell, mert ez az államnak bevétel. És van még egy csomó dolog, el lehetne kezdeni reggel és éjfélkor még mindig folytathatnánk, de igazából mindegyik oldalnak változtatnia kellene.
    Személy szerint én, ha nem ilyen lenne ez az ország amilyen (…) azt csinálnám, hogy elvenném szépen a jogosítványt a második figyelmeztetés után, (de lehet, hogy már az első után is) aztán lehet próbálkozni majd megint egy sikeres KERSZ vizsga után.

  • 2017.10.30. at 04:19
    Permalink

    Szép kasza volt… ha mindenki csak a legundorítóbb és irreálisabb 30 ezres kategóriába esik, akkor is 200 misi felett zártak. Még pár ilyen ki is termelik a friss opel flottát. Magyarország, én így szeretlek…

Vélemény, hozzászólás?