Beszállhat a Hyundai is a villanyautós árháborúba

A hírek szerint a koreai márka is piacra dobhat egy 7,8 millió forint környékére pozicionált autót

A Casper alapjaira építhet villanyautót a Hyundai, amelyet Európában a hírek szerint 7,8 millió forint környékén kínálhatnak, ezzel egy újabb márka szállhat be az egyre élesedő megfizethető villanyautós árháborúba.

Autóipari értesülések szerint még az idén megérkezhet Európába az újabb 20 ezer euró (7,8 millió forint) környékére pozicionált villanyautó, ezúttal a Hyundai jóvoltából. A hírek szerint a jelenleg Dél-Koreában kapható Casper alapjaira épülhet a belépő szintű elektromos jármű, amelyet jelenleg háromhengeres, 1,0 literes motorral kínálnak a márka hazájában. Az Automotive News Europe portálnak nyilatkozó, a Hyundai belső ügyeit jól ismerő, neve elhallgatását kérő személy arról beszélt, hogy az említett jármű már az idei év harmadik negyedévében érkezhet, az első példányokat pedig még az év végén kiszállíthatják. Egy koreai lap, a Chosun Daily már azt is tudni véli, hogy az elektromos Casper gyártása már júliusban elkezdődhet. A lap emellett azt is megemlíti, hogy információik szerint a hatótáv valahol 200 és 300 kilométer lehet majd, bár erről egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás.
Hirdetés
A 20-25 ezer eurós (7,8- 9,6 millió forintos) villanyautók versenye ezzel csak tovább élesedhet, hiszen a Citroën már a tavalyi évben bemutatta az ë-C3-at, míg a Renault a Genfi Autószalonon fogja leleplezni az 5-öt, és már javában készül a villanyautóként újraálmodott Twingo is. Ezek mellett a Fiat is hamarosan előrukkol az elektromos Pandával, és a Volkswagennél is rendre előkerül a téma az ID.1 és ID.2 képében. Természetesen nem csak az európai vállalatok lőnek erre a vásárlórétegre, hiszen a BYD és az MG is szívesen csábítaná magához az olcsó villanyautót keresőket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?