Ilyen lett volna a Panda kabrió, ha meglépi a Fiat

A klasszikus Fiat 500 mintájára vérbeli strandautót faragtak a Pandából

Igazi életigenlő koncepcióval érkezett a Fiat a 2003-as barcelonai szalonra, a tetejétől és ajtajától megszabadított Pandát nem is lehet máshol elképzelni, mint az olasz tengerparton.

A kétezres években hemzsegtek a kisautó alapú kabriók, a Peugeot 206 és 207, a Nissan Micra C+C, a Mitsubishi Colt vagy az Opel Tigra TT is ebbe a kategóriába sorolható, mára ez a szegmens szinte teljesen kiürült. A Fiat is kacérkodott a gondolattal, hogy lecsapja a Panda tetején, de nem a szokványos módon, hanem amolyan olaszos stílusban. A kedvező időjárást kihasználó minimalista kabrió már a régi 500-ból is készült Jolly néven, amelynek szellemi utódját tavaly mutatta be a Fiat. A Fiat Marrakech Concept a Panda 4x4-re épül, így a homokos tengerpart sem legyőzhetetlen akadály. Tető semmilyen formában nem létezik, ahogy az ajtókkal sem vacakoltak a tervezők, mindössze egy csőben kapaszkodhatnak az utasok. Az aranyos apróság műszaki tartalmáról nem sokat árult el a Fiat, a négykerékhajtás mellett a beépített műholdas navigációt és az automataváltót emelték ki az olaszok. Az elképzelésből sajnos nem lett semmi, ellenben tavaly a Fiat volt annyira bátor, hogy az elektromos Topolino esetén nem csak lemásolta az alapot adó Citroën Amit, hanem igazi strandautót varázsolt az elektromos törpéből.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?