295 lóerős háromhengerest kaphat ez a Lexus crossover

A pletykák szerint a GR Yaris motorjának erősebb változatát is szerelik majd a Lexus LBX modellbe

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalos megerősítésről szó sincs, ám több okból is következtethetünk arra, hogy a közel 300 lóerős, háromhengeres erőforrás a Lexus legapróbb modelljében is elérhető lesz a jövőben.

A fenti képen látható Lexus LBX már jelenleg is sorra gyűjti az "elsőket". Első a márka kínálatában a legkisebb crossover méretosztályban, illetve eddig még három betűből álló elnevezést sem kapott nagyszériás tömegmodell a Lexus háza táján. Most azonban a japán Mag-X információi szerint egy újabb téren lehet úttörő a modell, állítólag a GR Yaris 1,6 literes háromhengeresét, abból is az erősebb változatot is megkaphatja.
Hirdetés
Első ránézésre logikátlannak tűnhet hinni a pletykáknak, ám érdemes megjegyezni, hogy a Lexus valóban bejelentette a sportosabb kivitel érkezését a városi crossoverből, ehhez pedig aligha lehetne jobb erőforrást találni a platformba egyébként is könnyedén beépíthető, szokatlanul erős háromhengeresnél. A japán magazin mindehhez még azt is hozzátette, hogy információik szerint a Toyota új, nyolcfokozatú automataváltóját is megkapja majd az LBX csúcsváltozata.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?