33 év után bezár a Schiller Opel, a kínai BYD-vel folytatják

A Schiller cégcsoport az Opel helyett a BYD modellek értékesítésében látja az új perspektívát

A Schiller család neve évtizedeken keresztül szinte összeforrt az Opellel, több mint 30 éven át tartó együttműködés után azonban egy kínai gyártó, a BYD villanyautói veszik át az újpesti Váci úti szalon bemutatóterét.

A Schiller Autó Család egy 1980-ban alapított, kisiparos gumis műhelyből nőtte ki magát a jelenlegi méretére, és 1991 óta hivatalos Opel viszonteladóként működött egészen mostanáig. 2024 februárjától viszont a konnektorról tölthető gépjárműveké lesz a főszerep a BYD Schiller megnyitásával, miközben a cégcsoport továbbra is értékesíti majd a Toyota, a Lexus, a Skoda és Fiat teljes termékpalettáját. A Schiller ezek mellett az Audi és Volkswagen személyautók, valamint a Volkswagen haszongépjárművek szervizelését, illetve karosszériajavítását is végzi, valamint saját bérautó üzletágával és flottakezelő cégével is kiszolgálja ügyfelei mobilitási igényeit.
Hirdetés
A Schiller az Opellel sem szakít teljes mértékben, a cég márkaszervizként továbbra is ellátja a gépjárművek javítását, szervizelését, de újonnan értékesített modellekkel innentől önálló autószalonként nem foglalkozik. A cégcsoport mind technológiai, mind értékesítési értelemben a BYD-ben és az elektromos közlekedésben látja az autószektor egyik lehetséges jövőjét és a gazdasági perspektívát, emiatt Pesten, a Váci úti autószalon a jövőben a kínai márka képviseletében fog tevékenykedni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?