Biztosan lesz benzinmotoros változat a következő Alfa Giuliából

Az új Dodge Charger olasz rokona lesz a 2026-ban érkező Alfa Romeo Giulia

Felröppent a pletyka, hogy az Alfa Romeo limuzinjának következő generációjából nem lesz belsőégésű motoros kivitel, ám ezt maga a vezérigazgató cáfolta.

Több mint megosztóra sikerült az új Dodge Charger bemutatkozása, a Stellantis viszont mégis úgy gondolja, jó irányba haladnak, hiszen hasonló elven készül az Giulia következő generációja is. Már biztos, hogy a modell 2026-ban érkezik - egy évvel a Stelvio második nemzedéke után - és egy nemrég készült interjúban Philippe Imparato, a márka vezérigazgatója azt is elárulta, hogy a Chargerhez hasonlóan az olaszok üdvöskéje is az STLA Large platformra fog épülni, viszont gyorsan leszögezte, hogy radikálisan más formatervvel.
Hirdetés
Imparato nagyon bizakodó a Giulia megjelenésével: "Egy igazán bombasztikus formájú autót terveztünk. Egyetlen formatervet sem véglegesítünk, amíg teljesen bele nem zúgunk. Na, ebbe most szerelmesek vagyunk!" - nyilatkozta Imparato a Motor1 olasz portáljának. Bár azt nem árulta el az Alfa Romeo első embere, hogy megtartja-e a Giulia a már megszokott szedán formát, azt leszögezte, hogy biztosan lesz belsőégésű motoros kivitel belőle, emellett elektromos és hibrid verzió is készül. Továbbá kifejtette, hogy az említett platform meglehetősen nagy rugalmasságot ad, így akár ebben is lehetnek jelentős különbségek a Chargerhez képest, amely akár előnyére is válhat, hiszen egy sportautónál nem feltétlenül kedvező, ha olyan hosszú, mint egy sofőrös limuzin.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?