Két új SUV-ot is fejleszt a Suzuki, hamarosan megjelenhetnek

Egy kisebb és egy nagyobb méretű szabadidő-autón is dolgozik a Suzuki

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A SUV-mánia még mindig nem akar lecsengni, a Suzuki éppen ezért újabb városi terepjárók fejlesztésébe kezdett, ám Európában nem valószínű, hogy elérhetőek lesznek.

A Suzuki húzónevei ma már Európában is inkább a szabadidő-autók között keresendőek, hiszen csak Magyarországon a tavalyi évben nem meglepő módon a Vitara és az S-Cross volt a legnépszerűbb modell. Hasonló a helyzet Indiában is, hiszen az ázsiai piacon jelenleg is négy hasonló modellt kínálnak a palettájukon: ezek a Brezza, a Fronx, a Grand Vitara és az ötajtós Jimny. A hírek szerint ezt a kínálatot bővítené ki a japán márka további két SUV-val, melyek valamikor 2025 és 2027 között kerülhetnek a kereskedésekbe.
Hirdetés
Belső információkra hivatkozva a Carscoops tudni véli, hogy az egyik modell házon belül az Y43 kódnéven fut, amely vélhetően 3 995 milliméternél rövidebb lenne, valamivel kisebb, mint a Brezza, ezzel az új SUV töltené be a megfizethető Suzuki városi terpjáró szerepét Indiában. A hírek szerint ez 2026-ban vagy 2027-ben érkezhet. Az Y17 fedőnévvel ellátott modell már egy egészen más piacot céloz, ugyanis az öntöltő hibrid hajtáslánccal ellátott modell hétüléses kivitelben készülne a Grand Vitara alapjaira, amelynek jelen generációja 4 345 milliméteres hosszal rendelkezik. Az értesülések szerint a három üléssorral rendelkező Y17 már 2025-ben a kereskedésekbe kerülhet. A most készülő modelleket szinte biztos, hogy kizárólag Indiában fogják értékesíteni, így az európai megjelenésük nagy valószínűséggel kizárható.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?