Egészen az utolsó pillanatig ki fog tartani a V8 mellett a Ford

Ha ők lesznek az utolsók a bolygón, akkor is építeni fognak V8-as izomautót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A villanykorszak közeledtével a gyártók szépen csendben leépítik az izomautókat, de a Ford nem hajlandó elmenni ebbe az irányba, és teljes vállszélességgel kiállnak a V8-as Mustang mellett.

A Ford akkor, amikor a Camaróból vagy a Challengerből már az utolsó példányok is legördültek, a hetedik generációs Mustang bevezetésének kellős közepén jár. Emellett az izomautóból építettek a végletekig megvadított csúcsváltozatot, valamint éles versenyautót, sőt, a legnagyobb versenysorozatokban is indítják a típus új nemzedékét. Ezek mindegyikében V8-as dübörög - persze a sima Mustanghoz elérhető a 2,3 literes EcoBoost is - és a Ford állítása szerint nem mostanában fog a feledés homályába merülni a nyolchengeres erőforrás.
Hirdetés
A márka vezérigazgatója, Jim Farley a Motor1-nek nyilatkozva elárulta, még jópár évig marad az ikonikus erőforrás, már csak azért is, mert a Mach-E kivitel lehetővé teszi mindezt, ugyanis némileg ellensúlyozza a V8-asok jelentette emissziót. Farley kiemelte, hogy a jövőben is fektetnek még anyagi erőforrásokat az EcoBoost és a nyolchengeres motor fejlesztésébe, és még hosszú távon terveznek ezekkel:

"Ha csak mi leszünk az egyetlenek a bolygón, akik V8-as, megfizethető sportautót kínálnak a világnak, ám legyen."


Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?