Hivatalos: Magyarországon épül a BYD európai személyautó gyára!

Igaznak bizonyultak a hírek, mutatjuk melyik városban épül a BYD magyar üzeme!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megszületett a megállapodás, immár hivatalos, hogy a BYD az első európai személyautó gyárát Magyarországon fogja felépíteni, ahogyan azt sejteni lehetett, az ország déli részén.

Másfél hónappal ezelőtt röppentek fel az első pletykák a BYD magyarországi beruházásáról, ám akkor még mindkét fél hallgatott az ügy kapcsán. A döntés viszont mostanra megszületett, a kínai óriásvállalat valóban hazánkban fogja felhúzni első európai személyautó gyárát, méghozzá Szeged mellett. A márkának egyébként nem ez lesz az első létesítménye itthon, hiszen Komáromban már évek óta gyártanak BYD buszokat. Az épülő gyárról egyelőre nem sokat árultak el, azt viszont kiemelték, hogy több ezer új munkahelyet teremtenek a beruházással, a többi részletről későbbre ígértek tájékoztatást.
Hirdetés
Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a sajtótájékoztatón elárulta, hogy a márka és a Beruházásösztönzési Ügynökség között összesen 224 tárgyalási forduló zajlott az elmúlt egy évben, ez idő alatt pedig több európai országban is vizsgálta a BYD a lehetséges helyszíneket, de több magyar város is szóba került, míg végül a tegnapi napon a gyártó igazgatótanácsa Szeged mellett döntött. A külgazdasági és külügyminiszter a gyár felépítését a magyar gazdaságtörténet egyik legnagyobb beruházásának nevezte.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?