Mutatjuk Európa kedvenc autóját

Komoly csata alakult ki a Dacia és a Volkswagen között

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Odatették magukat a franciák júliusban, két modelljük is a dobogón landolt, de a kabrióként is népszerű T-Rocra sem lehet panasza a Volkswagennek.

Az uborkaszezon alatt is pörögnek az autóeladások Európában, a nyár közepe a Volkswagennek kezdvezett. Júliusban a T-Rocból fogyott a legtöbb, összesen 16 864 példány kulcsát adták át a vevőknek, a második helyre a Dacia Sandero futott be 15 356 eladott autóval. Durván megugrott a kereslet a Renault Clio iránt, 116%-kal nagyobb igény mutatkozott a kisautóra, ezzel övé a bronzérem, nem sokkal marad el tőle a Volkswagen Golf. A top 10-be a Volkswagen Tiguan (5.), a Ford Puma (6.), a Peugeot 208 (7.), a Skoda Octavia (8.), a Toyota Yaris (9.) és a Kia Sportage (10.) fért be, még utóbbi modellből is hajszál híján 12 000 darabot sikerült értékesíteni. Hiába az 547%-os növekedés, mégis rosszul szerepelt a Tesla Model Y (21.), pedig az éves kumulált eladások élbolyában tanyázik. A legnagyobb csökkenést a Fiat 500 könyvelheti el, 31%-kal kevesebb autót tudtak értékesítani (6289, 41. hely), az olasz kisautót egy hellyel előzi meg a legjobban szereplő kínai autó, az MG ZS. Az éves eladásokat a Dacia Sandero vezeti 131 ezer példánnyal, őt a Tesla Model Y követi 122 ezerrel, a harmadik hely a Volkswagen T-Rocé.
Hirdetés
A nyár vége felé érdemes ránézni a kupék/kabriók piacára, ahol tarolt a VW T-Roc a nem prémium modellek piacán (8732 darab az első hét hónapban). A kis vászontetős SUV-kabriónak nincs érdemi konkurenciája, legfeljebb alternatívája, úgy látszik “városi terepjáró tetőn nélkül” koncepció tetszik a vásárlóknak. A második hely a Mazda MX-5-é, a japán roadsterből fele annyi fogyott. Meglepő, hogy a bronzérem az Alpine A110 nyakában landolt (2155 db), megelőzve a Mustangot (1921 db). Ha a prémium modelleket is hozzávesszük, akkor a Mini az első (13 750 db), a VW T-Roc a második és a BMW 4 a harmadik, a negyedik helyre pedig a Porsche 911 érkezik (5993 db).
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?