Mostantól még “mazdásabb” lesz a hibrid Mazda2

Már rendelhető a ráncfelvarrott Mazda2, mutatjuk mennyit kérnek érte itthon!

Egy ideje már kétféle Mazda2 is létezik a gyártó palettáján, jelen esetben a hibrid kivitel kap esztétikai frissítést. A frissített modellt Magyarországon már beárazták, eláruljuk, mennyit kell érte fizetni!


Hirdetés
Immár lassan 9 éve kötött együttműködést a két japán gyártó, a Mazda és a Toyota, amely értelmében hajtásláncokat osztanak meg egymással, ám néhány esetben komplett autókat is átvesznek egymástól. A Mazda2 szóban forgó kivitele is ennek a házasságnak a szerelemgyermeke, amely egy ideje Magyarországon is elérhető. A Mazda2 Hybrid ráncfelvarrott verziója a korábbinál jobban elüt a testvértől, ez főként a hűtőmaszkon és a hátsó lámpákon érhető tetten. Motorfronton a már ismerős hajtáslánc lelhető fel a lemezek alatt: az autó szívét egy 92 lóerős, 1,5 literes, háromhengeres benzines erőforrás adja, amelyet a 79 lóerős villanymotor egészít ki, összteljesítményük 116 lóerő. A gyári adatok szerint a Mazda2 végsebessége 175 km/óra, a 0-100 km/órás sprintet pedig 9,7 másodperc alatt teljesíti, ennél fontosabb viszont, hogy a WLTP ciklus szerint a fogyasztása 3,8-4,2 l/100 km között alakulhat. Az ráncfelvarrott modellt már be is árazták itthon: 8 919 000 forinttól kapható.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?