Alejandro Mesonero-Romanos lesz az Alfa Romeo dizájnigazgatója

Spanyolország, Korea és Franciaország után az olaszok jönnek: a híres dizájner az Alfához igazolt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mesonero-Romanos keze alatt közkedvelt dizájnok készülnek: ő felelt például a jelenleg kapható SEAT és Cupra modellek arculatáért is. Júliustól viszont a Stellantisnak dolgozik majd az új Alfa Romeo modellek küllemén.

A spanyol születésű Alejandro Mesonero-Romanos számos márkánál megfordult már: 1995-ben igazolt a SEAT-hoz, ahol testvére már 10 éve dolgozott, 2001-ben már a Renault-hoz szerződött, ahol például a Laguna Coupe fűződik nevéhez. 2009-2011 között már a Renault-Samsungnál, Dél-Koreában dolgozott, majd 2011-ben tért vissza a SEAT-hoz. 2020 júliusában a Renault-hoz is visszatért Laurens van den Acker felkérésére, most viszont egy új márka érkezett portfóliójába. A keze alatt készül majd a jövő Alfa Romeóinak a dizájnja. Ez is fontos lépés a Stellantis Alfa-megmentő tervében, a külső megjelenés ugyanis az egyik legfontosabb szempont a vásárlóknak. Mesonero-Romanos nemzetközi tapasztalatai és korábbi sikerei felkeltették Jean-Pierre Ploué, a Stellantis dizájnfőnökének figyelmét, aki a közös munkát az Alfa Romeo egyik nagy kitörési lehetőségének látja.
Hirdetés
Az olasz prémiummárka ugyanis egy megújulás, mondhatni: elektromos forradalom előtt áll, ami a küllem terén is változásokat kell, hogy hozzon, megőrizve a cég sikereinek emlékét. Itt jön a képbe Mesonero-Romanos, aki nem csak Ploué, de a jelenlegi dizájncsapat szerint is alkalmas arra, hogy megtalálja a legjobb vonalakat. "Alejandro nem csak remek szakember, hanem egy jó gondolkodásmóddal megáldott vérbeli autórajongó, aki csodát tett a spanyol márka autóival is. Ezért örülök, hogy a csapat tagja lesz az Alfa Romeo közelgő kihívásainak idején. A közös munka reményeink szerint a cég hosszútávú sikereihez vezet majd." - tette hozzá Jean-Pierre Ploué.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.06.23. at 23:07
    Permalink

    Elég furcsa kép kezd kirajzolódni a Stellantis márkáknál a vezető tervezők tekintetében.
    2 fő vezető tervező van:
    – Ralph Gilles, aki az alábbi márkákat fogja össze: Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Maserati és Fiat Latin Amerika;
    – Jean-Pierre Ploué, aki az alábbi márkák megjelenésért felel: Abarth, Alfa Romeo, Citroen, DS, Fiat, Lancia, Opel/Vauxhall és Peugeot

    Valahol ez alatt helyezkedhet el: Stellantis Dizájn Studió, amit Klaus Busse vezet

    Márkák formáiért felelősek:
    Peugeot – Matthias Hossan
    Citroën – Pierre Leclercq
    DS – Thierry Metroz
    Opel – Mark Adams
    Fiat/Abarth – François Leboine
    Fiat Commercial/LCV – Jean-Pierre Ploué
    Alfa Romeo – Alejandro Mesonero-Romanos
    Lancia – Jean-Pierre Ploué
    Jeep – Daniele Calonaci

    Mindenhol azt lehetett olvasni, hogy a Stellantis egy “egyenrangú” egyesülés az FCA és PSA között, de a neveket elnézve kevés olasz szerepel a vezető tervezők között. Calonaci pedig nem is olasz márkáért felel… Pedig korábban a JEEP mellett az Alfahoz is kinevezték. Alberto Dilillo-t is vissza fokozhatták a Fiat/Abarth márkánál.

    Értem, hogy változik a világ és várjuk ki a végét, meg most jönnek az új modellek, de elég érdekes a felállás. Ha csak az Alfa-t nézzük, hol van már Italdesign – Giugiaro, Ermanno Cressoni, Walter De Silva, Andreas Zapatinas, Wolfgang Egger vagy Marcon Tencone? Illetve Enrico Fumia (Lancia), Chris Bangle, Peter Davis (Fiat), Michael Robinson (Fiat és Lancia)?

    Illetve a 90-es évek szépsége hiányzik, amikor a Fiat, Lancia, vagy Alfa C.S. versenyzett Pininfarinával, Italdesignnal vagy épp I.DE.A-val…

    Várom a különleges és szép megoldásokat, de ennek a csapatnak is 2-3 év kell, mire tisztán a saját munkájuk megjelenik.

Vélemény, hozzászólás?