Nem mondott le a hidrogénhajtásról a Honda sem

Új hidrogén üzemanyagcellás rendszert mutatott be a Honda

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már a jövő évben elkezdené az egyik népszerű modell hidrogén üzemanyagcellás kivitelének árusítását a Honda, de ennél jóval nagyra törőbb terveik vannak a technológiát illetően.

Egyes márkák nem csak az akkumulátoros elektromos technológiában látják a jövőt, a Honda pedig büszkén sorolja magát ebbe a szűk csoportba. A jelenleg zajló Európai Hidrogén Héten a márka is kiállította a legújabb, Hydrogen Fuel Cell Stack Module névre keresztelt rendszerét, amely egy modern, rengeteg célra felhasználható erőforrást takar. A kis méretű, ám rendkívül erős, és az ígéretek szerint tartós rendszer egyaránt alkalmas személy- és haszongépjárművek hajtására, de építőipari eszközöknek és telepített áramtermelő egységeknek is képezheti az alapját.
Hirdetés
Hamarosan az utakon is lehet majd találkozni az új rendszerrel, hiszen 2024-ben elkezdhetik értékesíteni a CR-V hidrogénes alternatíváját Észak-Amerikában és Japánban. A teherautókban is feltűnhet a márka új rendszere, hiszen az Isuzuval közösen fejleszt a Honda nehéz-tehergépjárműveket, ezekből előreláthatólag már legkésőbb jövő márciusra elkészül a tanulmányautó, a sorozatgyártott példányok pedig 2027-ben kerülhetnek a kereskedésekbe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?