20 millió motor Győrből

Mérföldkőhöz érkezett a győri Audi gyár

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Győri sportkocsiba, azaz egy TT Coupéba került a húszmilliomodik győri Audi motor, mely egy 2,0 literes, 170 lóerős, közös nyomócsöves turbódízel.


Április 8-án készült el a győri Audi gyár húszmilliomodik motorja, egy 2,0 literes, 170 lóerős, közös nyomócsöves turbódízel, mely egy szintén Győrben gyártott, fehér színű, Belgiumból rendelt Audi TT Coupéba került.
A győri Audi gyár 18 évvel ezelőtt, 1993-ban, egy próbaszériával kezdte a termelést, 1994-ben pedig már sorozatban ontotta az 1,8 literes, négyhengeres, hengerenkénti 5 szelepes benzinmotorokat. Ma 3750 alkalmazottal, 75-től 570 lóerőig, összesen 270 féle 4-12 hengeres hajtómű készül Győrben, a Volkswagen konszern 40 modellje számára. A Magyarországon gyártott motorokat világszerte, 26 különböző összeszerelő üzembe szállítják. Ezzel a hazai Audi gyár nem csak a prémium-márka, a Volkswagen konszern egyik meghatározó pillérévé is fejlődött az elmúlt nem egész 20 évben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?