2012-ben a Toyota adta el a legtöbb autót

Várható volt, megvan: ismét a Toyota a legnagyobb autógyártó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Több mint hét évtizedig a General Motors tudhatta magáénak a világ legnagyobb autógyártója címet, 2008-2010 között a Toyota, 2011-ben a GM, de tavaly ismét a Toyota lett a legnagyobb autógyártó.

2011-ben természeti katasztrófák sújtották japánt, s így az akkor már a General Motors konszernt beelőzve a világ legnagyobb autógyártójának számító Toyotát is, ebből kifolyólag az addig évről évre növekvő márka a világranglista éléről annak harmadik helyére került. Az már tavaly év végén látszódott, hogy földrengés és szökőár nélkül ismét a Toyota adhatja el a legtöbb autót. Így is lett, a 2011-ben a General Motors és a Volkswagen mögé szorult Toyota 2012-ben fölényesen első lett, s talán már nem is a GM visszaerősödésétől, hanem a hamarosan a második helyre lépő Volkswagen növekedésétől kell tartania.
Hirdetés

A 75 éves fennállását ünneplő Toyota eddigi legjobb eredményét, 9,75 millió autó eladását regisztrálta tavaly, míg a GM 9,29 milliós számával a 9,1 millióval a harmadik helyre jutott Volkswagen számaihoz áll közelebb. A 2011-es, a Toyota számára csonka évhez képest a 2012-es 27 (!) százalékos eladás-bővülést hozott, s a mindenkori legjobb számait a tavalyi évben elért Toyota tervei szerint az idei év további növekedést, 9,91 millió példányos eladást hoz majd számukra - elsőségükről nem kívánnak lemondani a japánok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  Tévedsz Kutty.

  Hibrid és Plugin hibrid a jővő.Azoknál Semmi sem gazdaságosabb

  Naponta adnak ki újabb koncepteket a témára.

  10 éve két gyártónak volt hibridje..

  Ma nincs 2 gyártó akinek ne lenne, legalább koncept..

  Nemrég összeirtam majd 50 féle hibrid vagy plugin hibrid létezik, persze más kérdés hogy kb csak a fele kapható igazából.

  Sok gyártó csak marketingre használja az ügyet…

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  A 2011-es GM elsőségét a Wuling miatt vitattam, szerintem műszakilag nem sok köze van hozzá, és csak kisebbségi részesedése van a gyárban is.
  A GM világszerte az Opel technikájából él, ha becsődöl vagy eladják, az komoly versenyhátrány lesz.
  A Toyota nem hiszem, hogy szárnyalni fog az idén Kínában,hasonlóan a többi japán márkához. Kérdés, hogy ezt az USA egyensúlyozza-e, míg a VW és a Hyundai meggyőzően erősödik minden fontos piacon.

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  Tényleg túl sokat vársz tőle! Önálló gondolatok, logikus érvek és eszmefutattatások, alátámasztás… LOL :-))) Optimista vagy! Az internetes hülyegyerek szleng kapcsán szerintem pont a közepébe trafáltál, [b]a jó képességűnk[/b] valószínűleg egy ilyen [b]tinédzser fattyú[/b], ez látszik a viselkedésén is!

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  Sokat akarsz kutty, normáis hangnem és önnálló gondolatok s3000től?:D
  Az lesz a válasz, hogy nem értenéd meg, nulla konkrétummal. Szokásos terelő…:D

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  Rolling On Floor Laughing My Ass Off
  Laughing Out Loud
  És még lehetne egy rakás ilyen internetes hülyegyereg szleng röviditések gyűjteni.
  Miért kell nekünk az amerikai ténédzserek szlengjét használni. Ilyeneket felnőtt ember nem használ, ha csak nem tart értelemben tinédzser szinten.

  Visszatérve a témához
  Kiváncsian várom s3000 autós prognózisát a jövőre nézve. Pocskondiázástól mentesen ha lehet és részletesen. Szeretném megismerni a valós álláspontodat ezzel kapcsolatban.

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  [i]“Igen.. plusz az autógyártó cégek és elemzők

  Ha az orrodnál tovább látnál tudnád.”[/i]

  Milyen autógyártó cégek és milyen elemzők te szerencsétlen?
  Ha én nem látok az orromnál tovább, akkor neked orrod sincs, sőt szemed meg fejed sem, agyad pedig teljesen biztosan nem létezik. LOL! 🙂

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  Légy kreatívabb egy kicsit, mert kezd lecsúszni a színvonalad! Hogy ennél mélyebbre menj, az már nekem is fáj, de sikerült. A bukott az én szövegem és [b]bukott pedagógusként[/b] került a köztudatba ami természetesen[b] rád vonatkozik [/b]Rolfmao LOL:-) A mondat többi részére is fizethetnél nekem jogdíjat kisfiam, de lásd kivel van dolgod 2 korsó sör elég lesz 🙂

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  Igen.. plusz az autógyártó cégek és elemzők

  Ha az orrodnál tovább látnál tudnád.

  De egyébként, ha olyan okos vagy akkor ird már le légyszives részletesen pocskondiázás nélkül hogy szerinted merre megy a jövő?

  Normális hangnemben kérdeztem ugy is várom a választ.

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  [i]“Azért mert a toyotádon és rajtad kivül már minden gyártó rájött, hogy hosszútávon a hibrid hajtáslánc nemlesz gazdaságos.”[/i]

  “Pontosan” így van! Ezért próbál majdnem minden gyártó kétségbeesetten valami hibridnek látszó tárgyat piacra dobni! Legfőképpen azok, akik vagy 10 évig csak röhögtek rajta és éjjel-nappal zsákutcazták. LOL! 🙂 Istenem, hogy lehet ekkora nagy sötét marha valaki mint te fiam, aki minden egyes megmukkanásával tökön lövi magát!
  Hogy, hogy, hát így, hogy kutty89-es génekkel rendelkezik. 🙂

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  De ha már itt tartunk igazán írhatnál magadról vmi konkrétat is, hogy megcáfold a (comvi, vidi kuty, és én, stb…) hozzászolók szavait, ja mellesleg üdvözlöm anyádat (3000-et hagytam nála a 4-es főúton). Azt már minden normális autógyár látja, hogy a hibrid vonal csak egy mellékvágány, a jövő a tisztán elektromos autóké. Addig is inkább [b]dízel és kis köbcentis benzines,[/b] mint a hibrid!

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  s3000 csak ennyit tudsz mondani? Mert ez az én szövegem bemásolása. Tőled azért többet vártam volna :-((((((( LOL 🙂 Az önfejlövést illetően pedig az elmúlt egy évnyi tevékenységednél nagyobbat már nem lehet überelni!!! Szóval ez kurv@ gyenge volt, de azért jól szórakoztam ahogy próbálod osztani az észt. A legjobb aranyköpésed a generátoros hozzászólás volt, LOL még mindig röhögök rajtad te műszaki analfabéta bukott pedagógus…

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  Nem, nem azért…

  Azért mert a toyotádon és rajtad kivül már minden gyártó rájött, hogy hosszútávon a hibrid hajtáslánc nemlesz gazdaságos.

  De meglátjuk. ÉS erről ennyit. Hogy ki bukott és miben, azt inkább hagyjuk mert ebben te viszed a prímet.

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  [i]“Szóval kétségtelenül jó autókat készítenek ezt nem vitatom, csak nem kéne annyira eőltettniük ezt a hibrid vonalat. Inkább nekik is a tisztán elektromos hajtásláncok fejlesztésébe kellene invesztálniuk!!!”[/i]

  LOL! és miért, mert egy senkiházi skizofrén [b]bukott történész[/b] ezt mondja? 🙂

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  Egy adott méretkategórián belül a legcélszerűbb, legpraktikusabb, leggazdaságosabb formát kialakítani tömegautónak, ami még a lehető legkomfortosabb is egyben, gyártási költségekben is és vételárban is versenyképes, a tulajnak pedig még gazdaságos is, az meglehetősen sablonos formát jelent.
  Nekem nem probléma a forma. Aki valamilyen terméket vásárol, az egy “funkciót” vásárol. Számomra pl. az új Picanto is jobb, nagyságrendekkel kellemesebb “életérzést”, funkcionalitást ad a kormánykeréknél ülve, mint pl. egy régi 100-as “szivar” Audi.

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  [i]“” Pontosan tudjuk ezeket már réges rég” erről beszélek hogy többes számot használsz (skizofrlnia jelei)”[/i]

  [i]“Cáfolnolni és konkrétumokat felmutattni nem vagy képes, csak a témarombolás és webszemét gyártása megy neked jól, de ezt már [b]tudjuk[/b]!”[/i]

  LOL! Akkor bővül a listád segglik, se fizika se történelem se orvostudományok se autók, de mindemellett nárcisztikus személyiségzavar, nagyfokú szexuális aberráció ÉS mint ahogyan azt ezzel a gyönyörűen kiviteleztt önfejlövéseddel bizonyítottad, a skizofrénia is! ROFLMAO! 🙂
  Egyszerűen imádom ahogy kétségbeesett igyekezetben egyre nagyobb barmot csinálsz magadból, rajta tudsz Te még ez alá is menni, mutasd meg a “tehetséged” legjavát! LOL! :)))

  [i]“De hogy a témánál maradjunk, remélem csak idő kérdése és ismét lenyomja GM a Toyotát!”[/i]

  Helyes fiacskám reménykedjél csak benne, reménykedjél! Egy ilyen szintű csákónak mint te amúgy sem marad semmi más, csak a remény. 🙂

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  Nem félévről beszélek….

  Hanem délutánokról, hétvégékről…ami nekünk természetes. A japánok meg a munkának élnek, nem tapasztalnak mást, nem éri őket semmijen inger a munkájukon kivül
  . Dolgoznak és alszanak.

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  Azért az elég szar lenne ha fél év tanulmányi kirándulás kéne minden tervezőnek, hogy a másik felében ne a megszokott vonalakat húzza újra. Persze adott a feladat, hogy a márka jellemvonásai meglegyenek de mégis a hűtőmaszkon kívül csak pár márka van ami manapság képes erre. Főléeg a népautók között egyszerűen nem mernek nagyot változtatni semmi, mert akkor már szűkülne a célcsoport, így meg sablon szinte mind…

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  Ahoz hogy stilusos ingergazdag autót tervezzen valaki, ahhoz az kell, hogy az életbe is ingergazdag legyen az adott tervezőnek, ami pedig csak ugy lehetséges, ha van szabadideje kirándulni tapasztalni dolgokat.

  Véleményem szerint vegyiteni kéne a japán technikát mondjuk olasz formatervvel.

  Bár ezzel a morállal a fejlődés sem fenntartható nálluk hosszutávon szerintem, de ne legyen igazam.

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  A munkamorált illetően igazad van, csak az a baj hogy roppant unalmas autókaz készítenek -de megbízható-! Volt már szerencsém több Toyotához is (Yaris, Corolla, Auris, Verso) de egyiket sem venném meg, mivel jellegtelen unalmas autóknak tartom őket (ezek a szubjektív tapasztalataim). A benzinmotorjai jók, a dízel nem az én világom (ahhoz keveset megyek hogy gazdaságos legyen számomra) , a hibrid szutkokaikat meg inkább meg sem említeném, akkor már inkább a dízelt venném ha a takarékosság lenne a fő szempont! Szóval kétségtelenül jó autókat készítenek ezt nem vitatom, csak nem kéne annyira eőltettniük ezt a hibrid vonalat. Inkább nekik is a tisztán elektromos hajtásláncok fejlesztésébe kellene invesztálniuk!!!

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  Amilyen hozzáállásuk van a japánoknak a munkához, azt nagyon más nép nem tudja überelni. De konkrétan ilyen áron legyenek csak elsők. Azoknak az embereknek nincs életük, csak a munkájuk van. Ilyen nép.

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  ” Pontosan tudjuk ezeket már réges rég” erről beszélek hogy többes számot használsz (skizofrlnia jelei) miközben egyedül vagy itt a véleményeddel (ezt már mások bebizonyították). Mert néhány fika/kamu nick néven kivül mást már nem tudsz felmutattni te Arschlock! Cáfolnolni és konkrétumokat felmutattni nem vagy képes, csak a témarombolás és webszemét gyártása megy neked jól, de ezt már tudjuk! Egyébként a befizetés kérdése részemről még áll mint ajánlat, dondold meg!? Az eldugulás kapcsán meg bekaphatod a sajátodat 🙂 LOL 🙂
  De hogy a témánál maradjunk, remélem csak idő kérdése és ismét lenyomja GM a Toyotát!

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  Örülök hogy sokadjára is megosztottad itt mindenkivel a betegségeidet amikre egyébként akármennyire is szeretnéd a kutya sem kíváncsi, de vedd figyelembe, hogy ez egy autós oldal, nem a Te degenerációidnak a fóruma. Vagy az adott hír témájához szólj hozzá vagy dugulj el. Nem kell szazadszorra is beírnod, hogy se a fizikához, se a történelemhez se az orvostudományokhoz se az autókhoz nem értesz, plusz még ilyen betegségeid is vannak. Pontosan tudjuk ezeket már réges rég. 🙂

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  A korábbi nárcisztikus személyiségzavarodat szerintem még ki kell egészítenünk nagyfokú szexuális aberrációval is. Az elfojtott vágyaidat hangos fröcsögés közepette itt vezeted le, miközben még a nacidban a kedvedre is teszel!? Szégyelld magad te perverz alak!!! ROLFMAO LOL :-)))))))))))
  Na de most komolyan kedves s3000, csak a közösség nyugalma érdekében én szívesen befizetnélek egy 3000 Huf-os szabolcsi brazil-lányra, hogy végre lenyugodjál! LOL :-)))

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  Kedves elmeroggyant s3000ke, sokszor csináltál már magadból hülyét itt hogy nem tudtad elolvasni mit ír a másik, most megveregetheted a válladat, ez újból sikerült neked. 0 db mozgó alkatrészes generátorodat sajnos még mindig nem sikerült überelned, de már közel jártál hozzá. LOL! 🙂

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  Rajtad viszont senki, mert nem tudják elovasni miket akarsz kinyökögni. 🙂
  Most őszintén, eddig hányszor buktattak meg magyarból?
  Az én tippem az, hogy kb. annyiszor ahány éve küzd a kutty89 nevű házi idiótánk a büfé/ruhatár szakkal, azaz vagy 20x. Eltaláltam? 😉

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  És?….A verso is tolyota, mégis a 0 mozgó alkatrészes fűnyiródhoz annak sincs semmi köze.
  Fejbelőttem volna magam, te már cska tudod. 8 elemivel a zebben nagyon kinyilt a csipád. Nézd meg a neten van e segédmun kásmeló. Oda való vagy.
  Ott szájtátva foggják hallgatni az elmebetegségeidet és te leszel a király. Még a priusos kispárnádat is megmutathatod nekik. Aztán megformázhatod téglából a toyota logót, és eltölthet a boldogság, kirakhatnád profilképnek is. 😀

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  [i]“hogy jön ide a priusz. A világon semmiköze a témához.”[/i]

  Úgy, hogy a Prius-t a Toyota gyártja és ez a hír a Toyotáról szól, ha nem vetted volna észre. LOL! 🙂
  Leülhetsz kisfiam, ismét elégtelen! 🙂

  [i]“Tudod mit. Én is tudok ilyet.”[/i]

  Aha tényleg, megint megmutattad olyan igazi, hamisítatlan büfé szakos kutty89-esen! 🙂 Igaz hogy megint csak fejbelőtted magad vele, de Neked már csak ez jut. 🙂
  Istenem, hogy lehet ennyire sötét tapló valaki! LOL! 🙂

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  Tudod mit. Én is tudok ilyet.

  Ki beszélt itt 200%, hogy jön ide a priusz. A világon semmiköze a témához. Milyen millióról beszélsz, ebből is látszik hogy vagy sosem volt általános iskolás matematika órád vagy csak kegyelemből toltak át kettessel, hogy ne kelljen nézni a fejed többet. Valószinű emiatt az elemi logika szikráját sem mutatod. Sikerült újfennt totális hülyét csinálnod megadból, ahogy mindig. Ja és a legfontosabb, Leülhetsz kisfiam újfennt elégtelen! LOL!

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  Igen, Te azt is “láttad” hogy 200%-os hatásfokról írtam volna, meg azt is írtad hogy a Prius nem képes hajtani 80 felett elektromosan és még milliónyi hasonlóan egetverő baromságot is írtál már és megbízható hülyéhez méltóan ezek téged nem elbizonytalanítnak hanem megerősítenek. Végül is engem is tökéletesen megerősítettek veled kapcsolatban, csak egészen másban! LOL! 🙂

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  Minden kötekedést mellőzve a 0 darab mozgó alkatrészes villamos megoldást te irtad le én is láttam mások is látták ha tagadod, ha nem.

  Egszer beismerhetnéd hogy hülyeséget irtál.

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  Majd miután életedben legelőször sikerült az első nyelvtanilag helyes modtatot leírnod, visszajöhetsz és megkérdezheted mit kell megtanulnod még az általános iskolai magyar nyelvtan tananyagból, hogy egyre ritkábban csinálj hülyét magadból az ilyen hozzászólásaiddal. 🙂

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  “király tovább uralkodik”

  Mekkora gagyi ez megint…

  Igeidőket, ragozást ismered ???

  Biztos nem vagy, megint jól rászívtál a dögunalmas életedre ???

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  Kedves elmeroggyant geryke, sokszor csináltál már magadból hülyét itt hogy nem tudtad elolvasni mit ír a másik, most megveregetheted a válladat, ez újból sikerült neked. LOL! 🙂

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  [i]“Évtizedek óta a GM a legnagyobb eladásokat produkáló gyártó. Et tény. Pont.”[/i]

  Nem! Évtizedekig a GM [b]VOLT[/b] a legnagyobb eladásokat produkáló gyártó. Ez a tény, és itt a pont! 🙂

  [i]“A 3 legnagyobb gyártó mind 9-10 millió közötti darabszámot produkált. Most a totoya volt sikeresebb párszáz ezer darabbal, ennyi, ez nem jelent semmit”[/i]

  Értem, tehát ha a Toyota többet ad el mint a többiek az nem jelent semmit, viszont ha kevesebbet az egyértelműen igen. Jól van fiam, leülhetsz, elégtelen.

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  “lónak meg az ökrösszekérnek”
  Na igen, ez is csak s3000 elmeroggyant fejében létezik. Ez a kretén azt hiszi, hogy a lovakat, meg az ökrösszekereket több száz éven keresztül 1 cég “gyártotta”, pontosan ezért kezdte el a többi gyártóval összehasonlítani. A 0 db mozgó alkatrészes generátor után ezen már ki sem akadok. 🙂

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  [i]“Az semmi, ilyen alapon a GM soha a nyomába sem ér a lónak meg az ökrösszekérnek, hiszen ezek azt megelőzően sok 100 évig uralkodtak.”[/i]

  Az ökrösszekér nem releváns egy autóipari eladási statisztikában.

  Évtizedek óta a GM a legnagyobb eladásokat produkáló gyártó. Et tény. Pont. A toyota csak pár évben tudott többet eladni. Ez is tény. Pont.

  [i]“Az meg hogy csak mákjuk volt gyönyörűen mutatja, hogy a realitásérzéked a nullával egyenlő”[/i]

  Okoskodás helyett talán nézd meg a számokat. A 3 legnagyobb gyártó mind 9-10 millió közötti darabszámot produkált. Most a totoya volt sikeresebb párszáz ezer darabbal, ennyi, ez nem jelent semmit, de azt biztos nem, amit te szeretnél belelátni: se nem királyok, se nem sokkal jobbak mint a másik kettő.

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  Ott a pont: “egyszerűen a király tovább uralkodik.”

  A japánok nem csak a gépjármű gyártásban, de minden más egyéb dologban “utat”
  mutatnak a világnak!

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  autótípusokra lebontva érdekesebb lenne, mert a GM és VW is rengeteg leányvállalatból áll, és sok olyan is van amiben részesedése is van.A Toyotának ha jól tudom 4 leányvállata van , mig a GM 12 leányvállalat, és 3 egyéb részesedésével még jó hogy lépést tud tartani egy 4 leányvállalatos céggel..
  Szóval jóval árnyaltabb lenne ha látnánk hogy a GM leányvállalatai miből mennyit adtak el, a VW leányvállalatai , és a Toyota leányvállalatai..És kiderülne hogy a Toyota mint autómárka sokkal jobban fogy mint az Opel, Buick, Audi, VW, …:)

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  Az semmi, ilyen alapon a GM soha a nyomába sem ér a lónak meg az ökrösszekérnek, hiszen ezek azt megelőzően sok 100 évig uralkodtak. Az meg hogy csak mákjuk volt gyönyörűen mutatja, hogy a realitásérzéked a nullával egyenlő, vagy esetleg az alatt van. 🙂

 • 2017.10.30. at 08:04
  Permalink

  Tavaly előtt nem a totoya uralkodott, tehát a [i]tovább uralkodik[/u] kifejezés már eleve nem igaz. Előtte is csak mákjuk volt pár évig, a GM több évtizedes uralkodásának a nyomába sem érnek.

Vélemény, hozzászólás?