2019-ben érkezik a második generációs Nissan Juke!

A közönségkedvenc Nissan új köntösben tér vissza!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Világpremierre számíthatunk a következő hónapokban, hamarosan bemutatják a második generációs Nissan Juke-ot.

A Nissan Juke második generációja várhatóan ugyanakkora érdeklődésre tarthat majd számot, mint az elődje, bár a maga nemében egyedülálló lesz - legalábbis ezt állítja a márka tervezője, Alfonso Albaisa. Az új autót a Nissan londoni irodájában tervezték, maga a gyártás pedig 2019-ben veszi majd kezdetét.
A technikai paramétereket nézve az elmondható, hogy az új Juke a Renault-Nissan-Mitsubishi V-platformja köré épül. A motorokat a Nissan család más tagjaitól kölcsönzik, nevezetesen a Micrától és a Qashqaitól. Háromféle változat lesz elérhető:: a 0,9 literes, háromhengeres, turbófeltöltős motor, a 1,2 literes, négyhengeres (és szintén turbós) benzinmotor, valamint az egyetlen dízelként az 1.5 dCi, ami ugyebár négyhengeres.
Hirdetés

Amikor a külsőségek is szóba kerültek, a szakember így kommentálta a kérdést: „Nem úgy néz ki, mint az Imx, vagy a Leaf. Ez egy városi meteor lesz, igazán egyedi fizimiskával. Az első generációs Juke-kal könnyebb dolgunk volt, mert nem volt hozzá viszonyítási alap. Ráadásul az autónak akkor is hatalmas sikere lett volna, ha polarizálódik. Mindazonáltal a második generáció nem lehetne Juke, ha nem az első evolúciója lenne, különben meg kéne változtatnunk a nevét, Nancy-re például…”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.08.31. at 09:52
    Permalink

    Kicsit össze vagyok Juke-ügyben kavarodva. Nem a Kicks nevű modell fogja leváltani? Amerikában már azt nyomják. Lehet, hogy akkor az új Juke nem lesz majd globális? Amerikában a “régi” nem felelt meg, és oda új modell kellett helyette? Érdekes…

Vélemény, hozzászólás?