2020-ra várható az új Nissan Qashqai

Már 3 év múlva, az IMx koncepció vonásaival jöhet a harmadik generációs Qashqai

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár még mindig Európa kedvenc kompakt crossovere a Nissan Qashqai, a Tokiói Autószalonon debütált IMx vonásaival már most készülhet az új, amit 2020-ra várhatunk.


Nem csak a Nissan számára meghatározó modell a Qashqai, ez a kompakt crossover szegmens éllovasa Euróában. Sőt, a második generációjával 2014-ben érkezett, néhány hónapja frissített (nemrégiben tesztelt) modell az Angliában gyártottak közül a legnagyobb példányszámban eladott. Talán éppen ezért nehéz feladat előtt áll a Nissan, hogy a világ mintegy 100 országában forgalmazott szériának méltó utódot hozzon, amit 2020 környékén kívánnak bemutatni.
A harmadik generációs Qashqai kapcsán egyelőre semmi konkrétumot sem tudni, de azt minap elárulta a Nissan formatervezésért felelős vezetője, hogy az szériagyártásba viheti az idei Tokiói Autószalonon debütált – nem kicsit vagány – IMx koncepció egy-egy dizájnelemét. Természetesen nem egy az egyben úgy fog kinézni, de ha csak néhány részletét megőrzi, már kellően ütős lehet.
Hirdetés
A harmadik generációs crossovert ugyanabban a sunderlandi gyárban szerelik majd össze az Egyesült Királyságban, ahol a legelső szériát is gyártani kezdték bő egy évtizeddel ezelőtt. Azóta 2,8 millió Qashqai készült, és gyorsabban érték el az egymilliomodik, majd a kétmilliomodik mérföldkövet, mint bármely, az Egyesült Királyság területén termelt másik jármű valaha. A gyártó szerint hasonló rekordsebességgel fogják elérni a hárommilliomodik autót is. Ahhoz, hogy ez így legyen, tavaly 70 millió dollárt fektettek az üzembe, ahol már most is két gyártósoron folyik az összeszerelés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?