2030-ra megfelezzük a halálos közlekedési balesetek számát?

Mutatjuk, mi történt a Road Safety Global Meeting közlekedésbiztonsági konferencián

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Road Safety Global Meeting közlekedésbiztonsági konferencián Palkovics László, az innovációs és technológiai miniszter elmondta: Magyarország célja, hogy 2030-ra felére csökkenjen a halálos közúti balesetek száma.

Március 24-én, csütörtök tartották Budapesten a Road Safety Global Meeting közlekedésbiztonsági konferenciát, ahol Palkovics László részletesen ismertette a statisztikákat és a terveket. Hangsúlyozta: bár Magyarország 2020-ra nagyjából elérte az európai átlagot a közlekedési balesetek számában, ez az átlag is nagyon magas, problémás. 2020-ban 460 ember halt meg közlekedési balesetben Magyarországon, ami egy kisebb település lakosságának felel meg. Ezt tarthatatlannak nevezte, majd kijelentette:

Magyarország célja, hogy 2030-ra 50 százalékkal csökkenjen a halálos közúti balesetek száma, a végcél pedig a "zéró halálozás elérése".

A stratégiáról is beszélt, a kormány közúti biztonsági stratégiájában kiemelt szerepet kapnak majd oktatási kampányok, azt kívánják tudatosítani, hogy az autó, és úgy összességében a közlekedés "veszélyes üzem". A rendészeti szervek fokozott figyelme mellett fontosnak nevezte az úthálózat fejlesztését és a biztonságos utak építését is, de külön kiemelte a vezetés közbeni mobiltelefon-használatot, ami szerinte "egyre nagyobb problémát jelent".
Hirdetés

Forrás: MTI
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?