300 lóerős elektromos autóvá válhat a VW Scirocco

Dupla elektromotorral, 300 lóerővel jöhet az elektromos VW Scirocco

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A német autógyártónak nem egy tisztán elektromos modellje van már piacon. A paletta tovább bővülhet a Sciroccóval, amely erő és hatótáv szempontjából is ígéretes lesz.


Úgy tűnik a Volkswagen nem csak a Golf-méretű, ferdehátú I.D.-t tervezi piacra dobni. Az Auto Express szerint új, elektromos meghajtású Sciroccón is dolgoznak, amely a MEB platformra épül. A gyártó szerint a Scirocco EV egyike lesz azon "érzéki" autóiknak, amikre a közeljövőben szükségük lesz, ezért a forma javarészt a régi marad. A platform sajátosságai miatt már tudni, hogy a kétajtós kupé hatótávja akkucsomagtól függően 320 és 600 km között fog mozogni. A MEB-nek köszönhetően az elektromotorok terén sem lesz megkötve a mérnökök keze, a 170 lóerős belépő modell elöl fog hajtani, a csúcs 300 lóerős pedig tengelyenként kap 1-1 elektromotort.
Hirdetés

Az autó külseje legnagyobb valószínűséggel a meglévő Scirocco kupé és az új I.D. ferdehátú keverékeként áll majd elő. Dr Frank Welsch, a kutatás és fejlesztés vezetője azt nyilatkozta, hogy számára a Scirocco csak sportos, kétajtós kupé lehet. "Arra is gondoltunk, hogy egy koncepcióautót tervezünk a platformra, hasonló stílusban. A végeredmény mindenképpen szórakoztató autó lesz. A Volkswagen mindig kínál érzelemmel teli modelleket."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?