50 ezer forintért saját Unimog

LEGO Technic Unimog U400

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Komolyságával szerzett hírnevet az idén 60 éves univerzális Mercedes-Benz, az Unimog, mégis egy játékkal ünnepel a gyár: a dán LEGO egy fantasztikus Technic U400 készletet állított össze.


1951. június 3-án történelmi esemény zajlott le: elkészült a Mercedes-Benz univerzális motoros járművének első példánya, csillaggal az elején. Az Unimog - amelynek elnevezése az Universal-Motorgerät rövidítéséből ered - azóta meghódította a világot, egyrészt valóban univerzális alkalmazhatóságával, másrészt különleges, úgynevezett portáltengelyes futóművével, amely terepen szinte legyőzhetetlenné teszi. Nem túlzás, hogy alig van olyan járművel végezhető feladat, amire az Unimog ne lenne alkalmas, hiszen a teljes körű, téli-nyári útkarbantartó munkáktól kezdve a legspeciálisabb dolgokig bezárólag minden területen bevethető. Most, e jeles esemény hatvanadik évfordulójának alkalmából mindenki örülhet, aki saját Unimogra vágyik, de egy igazit nem engedhet meg magának. A Mercedes márkához hasonlóan nem kevésbé híres dán játékgyár, a LEGO a legprofibb Technic sorozatába felvette az Unimogot is, méghozzá nem akármilyen módon: a 2048 darabos készlettel ez minden idők legkomolyabb LEGO Technic sorozata!
A 190 eurós, azaz mintegy 50 ezer forintos játékautót a Mercedes-Benz szalonok árulják majd augusztustól, és aki megveszi, minden bizonnyal örömét leli majd benne, hiszen nem csak gyerekeknek, de felnőtteknek is izgalmas kihívás összeépíteni egy ilyen járgányt. A villanymotorral hajtott Unimog U400-as csörlője is elektromosan dolgozik, hátul pedig 360 fokban elforgatható, pneumatikusan mozgatható daruval rendelkezik, és ahogy az igazi jármű, úgy a modell is talpakkal stabilizálható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 15:17
    Permalink

    Hűha, hát nem gondoltam volna, hogy a vén fejemmel egyszer még játék után fogok vágyakozni… ez valami fantasztikus! Elnézve azonban a képeket, ezt a masinát összerakni nem hogy gyereknek, de szerintem még felnőttnek is emberes kihívás. 50 ezer forint nem kevés, meg aztán a csillagos dolgok igaziban is húzósak, most valahogy mégsem érzem eltúlzottnak az árazást. És mit kell majd tenni? Két hónap múlva bemenni egy szalonba, és azt mondani, jó napot, én egy Lego autót szeretnék 🙂

Vélemény, hozzászólás?