600 lóerővel jön a legmenőbb nyitott Jaguar

Először látható kémfotón a Jaguar F-Type SVR kabrió

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legerősebb Jaguar F-Type 600 lóerős és összkerékhajtású lesz. A legjobb, hogy lesz belőle kabrió változat is.

A Jaguar F-Type kupé legerősebb változatáról már láthattunk kémfotókat, de a Convertible, azaz a kabrió mindeddig rejtve maradt. Az SVR változatok bemutatója csak jövőre esedékes, a fejlesztésük még folyik a Jaguar-Land Rover különleges járművekre specializált részlegénél. A kupé és a kabrió is csak összkerékhajtással és a britek Quickshift nevű, nyolcfokozatú automataváltójával lesz rendelhető.
Hirdetés

Az SVR F-Type-ok kiállása sportosabb lesz még az R változatokénál is, agresszív orr, szélesítések és hátsó szárny is a csomag részei. Mozgatásukról az 5,0 literes V8-as motor 600 lóerő körülire felhúzott változata fog gondoskodni. Ehhez igazodva növelt teljesítményű fékeket és sportos futóművet is várhatunk. Az SVR-ek gyorsulása százig garantáltan 4 másodperc alatt lesz, végsebességük meg 300 km/óra fölött. A hivatalos bemutató fél év múlva Genfben lesz, de képeket és adatokat már korábbra várhatunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?