7,5 millió forintos villanyautóként tér vissza a Renault Twingo?

A Renault új Twingo koncepciója visszahozza a '90-es évek hangulatát

Az eredeti, nagyjából 30 éves formatervéhez tér vissza és a Renault régóta ígérgetett olcsó villanyautó koncepcióját valósítja meg 2026-ban a Twingo a francia márka legújabb tanulmányautója alapján.

2026-ban érkezik az új Twingo, ami kizárólag villanyautóként lesz elérhető. A formatervvel ezúttal is a nosztalgiavonatra szállt fel a Renault, az 5-ös és a 4-es után most a '90-es évekbe látogattak vissza, az eredeti Twingo furcsa, vidám dizájnját modernizálták. A lámpák és a karosszéria arányai mellett még az ikonikus három légbeömlő is megtalálható a koncepción, ráadásul jóval hangsúlyosabban, mint az eredeti Twingo esetében.
Hirdetés
Az új Twingót a Renault új, elektromos részlege, az Ampere fejleszti majd, akárcsak az elektromos Megane, Scenic, Renault 5 és Renault 4 modelleket. A korábban CMF-B EV padlólemezként ismert építőkészlet neve is változik, innentől AmpR Small platform néven hallhatunk majd róla. Erre épül a Twingo következő generációja is, amelyet 20 ezer euró alatti áron kíván bevezetni a Renault néhány év múlva. Ez a jelenlegi árfolyam alapján bőven 8 millió forint alatti árat jelentene. Az új Twingo ráadásul nem csak vásárláskor lesz olcsó a tervek szerint, állítólag 10 kWh/100km alatti fogyasztásra is képes lehet, ám a műszaki tartalomról egyelőre mélyen hallgatnak a mérnökök.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?