A BMW partnereivel kitolná az akkumulátorok élethosszát

Hárman párban a BMW-nél!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A három vállalat együttműködésének hosszú távú célja az elektromos mobilitás környezetbarát működésének biztosítása.

A BMW Group a Northvolttal és az Umicore-ral fogott össze annak érdekében, hogy a napjainkban lassan, de biztosan terjedő környezetbarát elektromos autók utántöltése minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjon maga után – ergo a fenntartható fejlődés és egyúttal a környezetvédelem érdekében, több fronton fognak együttműködni.
Céljuk az, hogy egy olyan, több lépcsőben újrahasznosítható akkumulátorfejlesztő- és előállító hálózat jöjjön létre – elsőként Európában -, amely a felelős nyersanyag-kitermelésre és az innovatív gyártási technológiákra épül. Ennek első lépése egy újrahasznosítható akkumulátorcella kialakítása, majd a legnagyobb részben megújuló energiából táplálkozó tömegtermelési folyamat kifejlesztése.
Hirdetés

Ezt követően a villanyautó-akkumulátorok élettartamának növelése, melyet követően megkezdődhet az akkumulátorok fix energiatároló egységként való további hasznosítása (megjegyezzük, hasonló projektek más villanyautó-gyártóknál is folynak már). Majd az életciklusuk végén az elhasznált akkumulátorokat és a nyersanyagokat új akkumulátorként fogják újrahasznosítani, amivel bezárul a fenntarthatósági kör.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?