A GT2 RS vs. Taycan gyorsulási verseny izgalmasabb, mint hinnéd

Ha nem hitted el, hogy a villanyos és a benzines Porsche egyformán király, várd ki a célfotót!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hogy mennyire vad egy Porsche, függetlenül attól, hogy mi hajtja? Nehéz szavakba önteni a választ, annyira. A német gyártónál a jövő ugyanis gyors, de a múlt is az, mindezt egy igen kiegyensúlyozott gyorsulási verseny igazolja.

A két Porschét valószínűleg igen kevés autóbolondnak kell bemutatni: a GT2 RS 700 lóerejét és 750 Nm csúcsnyomatékát egy 3,8 literes, turbós boxer-benzines adja, míg a Taycan a 750 elektromos paci mellé 1049 Nm - bármikor rendelkezésre álló - nyomatékot is kap, sajnos jóval nagyobb saját tömeghez. Ezek viszont csak adatok, fontosabb látni, hogy miként fordítható ez le valós fizikára, mire képesek egymás ellen a kifutón.
Hirdetés
800 méterre a rajttól ott a cél, ami mindkét autónak körülbelül 16,4 másodpercnyire van, állóhelyzetből. Hogy melyik ér oda előbb? Nem titok: az első próbálkozás végén célfotóra lesz szükség. Másodjára már valamivel egyértelműbb az eredmény, ahogy a repülőrajt sem kérdés, de ettől még ezt a videót látni kell!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?