A Hyundai-nál már egy mikrobuszból is tudnak izgalmasat faragni

Elszaladt a ló a Hyundai-nál, építettek egy drift buszt, ami egyébként hibátlan

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy tűnik, a Hyundai-nál nem csak kellően komoly munkát végző, de éppen elég elvetemült fejlesztőket szedtek össze az évek során. Megépítették saját nyolcfős drift mikrobuszukat, az eredmény csodálatos.


Különleges dolgok történnek mostanában a Hyundai-nál. Nem elég, hogy meglepték a világot egy váratlanul sportos hot hatch-csel, még egy elektromos versenyautót is készítettek, és emellett egyébként ráértek még arra is, hogy mókázzanak. Építettek egy drift mikrobuszt, aminek egyetlen részletét sem viccelték el,a végeredmény pedig egy tökéletesen mozgó, valódi nyolcszemélyes kisbusz. Az alapját adó, nálunk korábban H-1 néven ismert mikrobusz jelenlegi generációja már nem kapható, de épp kapóra jött a gyáriaknak, akik kivették a 2,5 literes dízelmotort, és egy 3,5 literes V6-os építettek a helyére nyolcfokozatú automata váltóval. Differenciálművét önzáróra cserélték, elektronikusan vezérelt csillapítású futóművet és jelentős ültetést is kapott, ezzel kész is a 408 lóerős iMax N driftbusz.
Hirdetés
Külsőre is változott jelentősen, méghozzá teljesen egyedi lökhárítókkal és küszöbökkel, valamint az i30 N 19 colos felnijeit szerelték rá, mögéjük pedig szintén a sportmodell fékjeit. Utastere is változott, előre az i30 N sportülései kerültek, valamint a sportkormánya is, a hátsó üléseket pedig ugyanabba a bőrbe és alcantarába húzták, mint az elsőket. A Hyundai-nál megvan a kellő humorérzék, a kisbusz súlyelosztását úgy lőtték be tökéletes 50-50%-osra, ha mind a nyolc ülésben helyet foglalnak az utasok. Emellett közel 900 literes csomagtere nem változott, továbbra is kihasználható, vagyis tökéletes megoldást nyújt arra, hogy a pótkerekeit magával vigye, és kezdődhessen egy újabb kör, ha már leradíroztak róla egy szettet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?